Speciaal voor vrouwen: Exped Comfort WMNS slaapzak

Exped Comfort WMNS slaapzak

Speciaal voor vrouwen: Exped Comfort WMNS slaapzak

Moeder Natuur heeft vrouwen veel kracht en moed gegeven, maar helaas ook vaak een lage bloeddruk en koude voeten ’s nachts. De nieuwe Comfort WMNS donzen slaapzak van Exped moet daar een remedie voor bieden.

Deze slaapzak heeft een doordachte snit en slimme details die het slapen in een tent voor vrouwen veel comfortabeler moet maken.

Comfortabel en warm

Vrouwen onderkoelen sneller om verschillende redenen. De huid van vrouwen is onder andere 15% dunner dan die van mannen. Als het koud is en de bloedvaten zich vernauwen en de bloedcirculatie vermindert, daalt de temperatuur van het huidoppervlak tot wel drie graden lager dan die van een man. Dat is vooral het geval bij de handen en voeten. Daarom hebben vrouwen een verhoogd gevoel van kou. Exped houdt bij de Comfort WMNS slaapzak rekening met dit verschil. De donzen slaapzak biedt alles wat een vrouw nodig heeft voor een comfortabele warme nacht in de tent.

Speciale snit en voetenbox

Zo heeft Exped de voetbox van deze mummieslaapzak extra goed geïsoleerd. De voetbox is opgebouwd uit elf donskamers en is extra dik gevuld. De comfortabele muts heeft een aangepast model en geeft ook voldoende warmte aan gevoeligere hoofden. Dankzij de openingen voor de armen aan de zijkant kan de muts van de slaapzak altijd rond het hoofd blijven als je vanuit je slaapzak iets moet pakken of doen. De speciale snit waarbij het binnenste deel smaller is gesneden dan de buitenzijde voorkomt koudebruggen en vermindert het totale gewicht. Met een extra rits kan de voetbox volledig worden geopend, waardoor de Comfort WMNS ook als deken kan worden gebruikt.

RDS-gecertificeerd eendendons

De Exped Comfort WMNS slaapzak is gevuld met RDS-gecertificeerd eendendons uit Oost-Europa met Fillpower 700+ cuin in kwaliteit 90/10 (dons/veren). Hij kan worden gekoppeld aan alle Exped expeditie-, trekking- en basecamperslaapzakken en is verkrijgbaar met een rits links of rechts en in twee lengtes (S en M). Hij is ook verkrijgbaar in twee versies: met een comforttemperatuur van 0° tot -5°/-22° C en van -5 tot -11/-30° C.

Like dit artikel
Tweet dit artikel