Speciale tent voor fietskampeerders

Bicycle Tent - NSR Riding

Bicycle Tour Camping Tent van NSR Riding

ZOETERMEER – Kamperen met de fiets is en blijft een heerlijke manier om je vakantie te besteden. Maar zo’n fiets is en blijft een kostbaar iets.

Als je na een dagje fietsen op de camping bent aangekomen en je tentje hebt opgezet, zou het daarom fijn zijn als je fiets ook in de tent zou passen. Maar dat lukt meestal niet met de meeste tenten die een fietskampeerder op de fiets mee kan nemen. Het Amerikaanse bedrijf NSR Riding heeft hier gelukkig een oplossing voor.

NSR Riding heeft namelijk een speciale tent voor fietskampeerders ontwikkeld. Je kunt deze zogenaamde Bicycle Tour Camping Tent natuurlijk ook gebruiken als je eerst met de auto naar de camping gaat en van daaruit lekker gaat fietsen. Want wat in ieder geval geldt, is dat de tent dankzij de speciale uitbouw ruimte biedt om je fiets rechtop in te kunnen stallen. De uitbouw is voor het stuur en het voorwiel, zodat de rest van de fiets ook zo min mogelijk ruimte in de tent in beslag neemt. Je kunt de fiets in de tent vastzetten met een paar bandjes, zodat hij niet om kan vallen.

Verder is de Bicycle Tour Camping Tent een typisch Amerikaanse tent: minimalistisch, enkeldaks, en geen luifel of iets dergelijks. Ook is hij niet overdreven windvast. Het is dus geen tent om op een wekenlange fietsvakantie door een land als Schotland, Zweden of Noorwegen mee te nemen, maar hij lijkt ons wel handig voor wie maar een paar dagen met de fiets op pad wil. De ruimte is beperkt: het grondvlak is 210 x 125 cm, en daar moet de fiets ook in passen. Er is genoeg ruimte voor één persoon, die de tent ook moeiteloos mee zal kunnen nemen. Want daar komt het mooie van deze tent: hij weegt nog geen 2 kilo en past ingevouwen in de meegeleverde zadeltas.

Meer informatie over de Bicycle Tour Camping Tent van NSR Riding kun je vinden op de website van NSR Riding.

Like dit artikel
Tweet dit artikel