Speciale tentoonstelling “StarterWelt” op Caravan Salon Düsseldorf

Starterwelt op de Caravan Salon Düsseldorf

Starterwelt op de Caravan Salon Düsseldorf

DÜSSELDORF – In eerste instantie lijkt de Caravan Salon een kampeerbeurs waar vooral caravans, campers en de nodige toebehoren worden getoond en de hoeveelheid informatie verder wat minder is. Dat kan de indruk geven dat er voor beginnende kampeerders niet zo veel te zoeken is.

Niets is minder waar. Sinds enige tijd organiseert de Messe Düsseldorf tijdens de Caravan Salon namelijk ook de speciale tentoonstelling „StarterWelt – Entdecke Camping & Caravaning“. Deze tentoonstelling wordt gehouden in een extra hal op het terrein voor hal 16.

Op de Starterwelt vind je een groot aantal kampeerexperts die je kunnen voorzien van alle benodigde informatie over kamperen en reizen met de camper. Alle bezoekers zijn hier welkom. Of ze nu iets willen weten over het rijden met een camper of auto-caravan combinatie, ze kunnen er met al hun vragen terecht. Dat geldt ook voor vragen over het verblijf op een camping of camperplaats, of over de meer technische aspecten die bij het kamperen of camperen aan de orde komen.

„We hebben ons vorig jaar verheugd over de grote interesse voor Starterwelt onder de bezoekers. De behoefte aan een veelomvattend advies is groot, met name onder de beginnende caravanners. Voor de komende Caravan Salon hebben we het aanbod daarom nog groter gemaakt en ook nog beter op de behoefte van de kampeerders afgestemd“, zegt projektleider Stefan Koschke.

Neutraal en onafhankelijk advies

De “StarterWelt – Entdecke Camping & Caravaning“ is een neutrale tentoonstellling die geheel onafhankelijk is. Het advies is dus geheel merkonafhankelijk. Als bezoekers komen vragen welke caravan of camper het beste bij hen zou passen, kunnen ze er dus van uit gaan dat ze van de experts een goed advies zullen krijgen. Er worden diverse soorten recreatievoertuigen getoond, waarbij de specifieke eigenschappen van de modellen worden uitgelegd. Hier kunnen de bezoekers dus zelf ervaren, wat het beste bij hen zou passen.

Aan de hand van verschillende thema’s, die ook voor de meer ervaren kampeerders interessant zijn, wordt een grote hoeveelheid aan informatie verschaft op het gebied van mobiele recreatie. Hierbij gaat het niet alleen om technische zaken of alle mogelijke toebehoren, maar ook over vakantiebestemmingen, routes en het kiezen van een camping. Er zijn ook diverse lezingen en als culinaire highlight wordt er op een 3-pits kookplaat een heerlijke maaltijd bereid.

Foto: Messe Düsseldorf / ctillmann

Like dit artikel
Tweet dit artikel