Spiegelloos Smart Vision systeem bij Le Voyageur

Smart Vision systeem Le Voyageur

Spiegelloos Smart Vision systeem bij Le Voyageur

Het valt in eerste instantie niet direct op, als je naar de foto kijkt. Maar de afgebeelde camper van het Franse merk Le Voyageur heeft toch echt geen buitenspiegels.

Dit was één van de innovaties die vorige maand op de CMT in Stuttgart te zien waren. In plaats van achteruitkijkspiegels plaatst Le Voyageur camera’s op de zijkanten en achterzijde van de camper.

Het beeld van die camera’s kun je zien op kleine, smalle beeldschermen op de hoeken van het dashboard. Op die manier worden de normale achteruitkijkspiegels zo veel mogelijk nagebootst. De camera op de achterzijde werkt net als een normale achteruitrijcamera. Het hierbij horende beeldscherm is midden op het dashboard geplaatst. Zowel de camera’s als de beeldschermen zijn in HD, je beschikt dus over een optimaal beeld.

Smart Vision systeem Le VoyageurLe Voyageur Signature I 8.0 CF is naar eigen zeggen de eerste camper ter wereld zonder achteruitkijkspiegels. Een wereldprimeur dus. Le Voyageur, onderdeel van de Pilote Group, heeft het samen met Smart Vision systeem ontwikkeld. Het voldoet aan de R10 R46 goedgekeurd normen zodat het de normale spiegels daadwerkelijk mag vervangen. Er zijn geen dode hoeken meer en het systeem werkt uiteraard ook in het donker.

Er zijn nog meer voordelen: er zijn geen spiegels die uitsteken en beschadigd kunnen raken. De camper is door het ontbreken van die spiegels ook minder breed. Bovendien kan er op deze manier volgens Le Voyageur ook tot 5% aan brandstof worden bespaard. Verder zijn achteruitkijkspiegels ook nog eens ontsierend. Dat laatste past natuurlijk ook goed bij Le Voyageur, wat met deze nieuwe innovatie een brug probeert te slaan tussen elegantie en innovatie.

Vanaf modeljaar 2019 zullen alle modellen uit de Signature Line standaard worden uitgerust met het Smart Vision systeem.

Like dit artikel
Tweet dit artikel