Sportieve Hymer Free S Blue Evolution in opvallend blauw

Hymer Free S Blue Evolution buscamper op Mercedes Sprinter

Sportieve Hymer Free S Blue Evolution in opvallend blauw

Wie een buscamper in een originele kleur zoekt, zal zijn oog ongetwijfeld op de Hymer Free S Blue Evolution laten vallen. Deze buscamper wordt gebouwd in een gelimiteerd aantal en valt op door de capriblauwe lak en zwarte accenten.

Die kleurcombinatie vinden we niet terug in het interieur. De Hymer Free S Blue Evolution is verder behoorlijk compleet uitgerust en staat op een Mercedes-Benz Sprinter met voorwielaandrijving. Dat betekent dat hij ook is uitgerust met een keur aan moderne assistentiesystemen.

Capri Blue met zwart

Aan de buitenzijde onderscheidt de Hymer Free S Blue Evolution zich door zijn karakteristieke “Capri Blue”-lakkleur, die fraai contrasteert met de diverse zwarte accenten. De luifel is zwart, de ramen zijn donker getint en zijn voorzien van matzwarte lijsten. Ook de zwarte 16-inch lichtmetalen velgen passen perfect in het sportieve plaatje van de Hymer Free S Blue Evolution. Wie goed kijkt, ziet dat het verhoogde dak van de Hymer Free S Blue Evolution is voorzien van een (eveneens zwart) slaapdak, zodat de camper over in totaal 4 slaapplaatsen beschikt.

Mercedes Sprinter basisvoertuig

De Hymer Free S Blue Evolution, die op dit moment al bij de Hymer-dealers staat, is gebaseerd op de Hymer Free S 600. Deze camper is uitstekend beoordeeld door zowel de consumenten als de vakpers. Met name het Mercedes Sprinter basisvoertuig heeft zich bewezen als zijnde uitstekend geschikt voor lange ritten.

Hymer Free S Blue Evolution buscamper op Mercedes SprinterDoor de keuze voor de Mercedes Sprinter profiteert deze Hymer buscamper van de vele voordelen die het premium automerk te bieden heeft. Zo is de Hymer Free S Blue Evolution standaard uitgerust met een 9G-TRONIC automatische versnellingsbak, een elektrische parkeerrem, achteruitrijcamera en diverse assistsystemen. Verder zorgt het Mercedes MBUX 10 multimediasysteem voor de navigatie, infotainment en communicatie. In deze sportieve Blue Evolution versie heeft Hymer gekozen voor een krachtige 170 pk dieselmotor.

Licht interieur

Zoals gezegd zijn er geen blauwe en zwarte kleuren in het interieur van de Hymer Free S Blue Evolution te vinden. Hymer koos voor lichte kleuren in het interieur. Zo zien we een wit meubeldecor, stoffering in twee kleuren grijs en een vloer in houtlook, waardoor het interieur een goede ruimtelijke indruk geeft. Achterin heeft de Hymer Free S Blue Evolution een opklapbaar dwarsbed. Verder zijn er twee slaapplaatsen in het slaapdak terwijl zo nodig de zitgroep nog kan worden omgebouwd tot een vijfde maar erg kleine (171×69-92 cm) slaapplaats.

Like dit artikel
Tweet dit artikel