Sportieve minicamper uit Beieren

Sportieve minicamper Alpincamper

Sportieve minicamper uit Beieren

De Beierse camperbouwer Alpin Camper is gespecialiseerd in het ombouwen van multi purpose vehicles (MPV’s), zoals de Citroën Berlingo, tot minicampers.

Vanwege hun kleine formaat zijn de minicampers van Alpin Camper bij uitstek geschikt voor de avontuurlijke kampeerder die liever niet met een grotere, logge buscamper of camper op pad gaat.

Langsbank, keukenblok en optioneel hefdak

Ondanks hun compacte formaat van deze Duitse minicampers zijn ze verrassend compleet uitgevoerd. Zo is het voertuig standaard voorzien van een langsbank, die ‘s nachts om te bouwen is naar een comfortabel bed van 1,13 bij 2 meter. Daarnaast heeft de buscamper een een smal keukenblok met een tweepits gasstel en wasbak. Onder het bed/de bank bevindt zich extra opbergruimte. Voor de camperaars die graag stahoogte hebben is een optioneel hefdak (€2500) verkrijgbaar.

Unlimited Edition

Sportieve minicamper Alpincamper 4x4Onlangs breidde Alpin Camper zijn aanbod uit met de 4 X 4 Unlimited Edition. Dit is een compacte buscamper met vierwielaandrijving op basis van de Peugeot Partner of Citroën Berlingo. Deze variant is daarnaast hoger, waardoor die wat meer bodemvrijheid (20,5 cm) heeft. Dit, in combinatie met de 4WD-aandrijving, maakt deze ‘Unlimited Edition’ beter geschikt voor gebruik in het terrein.

Citroën Berlingo, Peugeot Partner & andere basisvoertuigen

Momenteel zijn vooral de minicampers op basis van de Citroën Berlingo en Peugeot Partner erg in trek. Daarnaast biedt Alpin Camper compacte buscampers op basis van de Volkswagen Caddy, Dacia Dokker, Peugeot Expert, Opel Vivaro en Citroën Jumpy aan.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel