Sportieve Peugeot Expert buscamper van Iroise Fourgons

Sportieve Peugeot Expert buscamper

Sportieve Peugeot Expert buscamper van Iroise Fourgons

Het Bretonse bedrijfje Iroise Fourgons Aménagés is ruim 10 jaar geleden opgericht door Yannick Sparfel. Aanvankelijk bouwde het bedrijfje campers op maat en maakte het niet uit om welk basisvoertuig het ging.

Vanaf 2016 heeft Iroise Fourgons Aménagés zich gespecialiseerd in campers op basis van de Peugeot Expert. Deze Peugeot Expert is nagenoeg gelijk aan de Citroën Space Tourer, waarvan laatst die leuke, sportieve Rip Curl versie op diverse beurzen te zien was.

Die Rip Curl-versie was voor Yannick Sparfel inspiratie om ook zoiets op basis van ‘hun’ Peugeot Expert te bouwen. Zijn bedrijfje gaf de bus een hefdak, zoals ze altijd doen, een slaaphefdak, een camperinrichting en een extra sportieve look & feel en voila, daar is een sportieve minicamper die je bijna overal kan brengen. Eventueel kun je hem ook nog eens laten voorzien van een vierwielaandrijving van de Franse 4×4-specialist Dangel, zodat de camper echt bijna overal kan komen.

Tijdens de rit beschik je over vier comfortabele zitplaatsen. De achterste twee worden gevormd door een bank, deze kun je ombouwen tot een tweepersoonsbed. In het hefdak bevinden zich nog twee slaapplaatsen. Ruim is het allemaal niet want de Expert is een behoorlijk compacte bestelbus. Sportieve Peugeot Expert buscamperHet bed achterin de camper meet 190 x 140/104 cm, het bed in het hefdak 187 x 120 cm. Zo’n compacte camper heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Doordat de camper met ingeklapt hefdak nog geen 2 meter hoog is, past hij in nagenoeg iedere parkeergarage. Ook is hij uitstekend te gebruiken voor dagelijks vervoer. De lengte van nog geen 5 meter maakt hem wendbaar genoeg voor stadsverkeer en ook het parkeren zal weinig problemen op leveren.

Iroise Fourgons Aménagés bestaat uit een team van zes mensen, die alles helemaal in eigen beheer doen. Er wordt dus niets uitbesteed. Zowel de ombouw en aanpassing van de carrosserie, de inbouw van de hefdaken en het meubilair en de stoffering, alles doen ze zelf. Dat betekent ook dat alles naar de wensen van de klant kan worden aangepast. Standaard is de camper 4,95 m lang. Er kan ook worden gekozen voor een tweepersoonsversie, met een korter hefdak. Deze is nog iets korter en is slechts 4,60 m lang. De Peugeot Expert Camper kan uiteraard ook qua kleuren, stoffering en afwerking helemaal naar wens worden aangepast.

Like dit artikel
Tweet dit artikel