Sprite brengt caravans op een hoger niveau

Sprite Sport Alpine 2015 caravan

Sprite Sport Alpine 2015 met ‘Smart’ techniek

TIEL – Sprite caravans heeft het afgelopen seizoen de verkoopaantallen zien stijgen. Een uniek gegeven, in deze moeilijke economische tijden. Iets wat volgens Sprite vooral werd bereikt door de vele nieuwe ontwikkelingen bij Sprite.

Het komende modeljaar krijgt Sprite een aantal zichtbare en niet zichtbare noviteiten die de caravans op een nog hoger niveau moeten brengen.

De nieuwe Smart bouwwijze is daarbij de grootste noviteit. Alle Sprite caravans worden volgens deze nieuwe Smart methode gebouwd. De opbouw  wordt daarbij gemaakt in een nieuwe sterke sandwichconstructie die aan de binnenzijde, in plaats van het conventionele hout, alleen nog ‘Pure’ bevat. Dit is een taai, hard en op polyurethaan gebaseerd product dat volledig waterdicht is. Deze nieuwe constructie voorkomt de overdracht van vocht van de buitenzijde naar binnenkant van de constructie waardoor de caravan zeer goed bestand is tegen vochtinwerking.

‘Pure’ vervangt hout

Alle bevestigingen, inclusief de ramen en deuren, worden geschroefd in het ‘Pure’ frame dat per bevestiging in dikte wordt aangepast om aan de vereiste sterkte te voldoen. Het ‘Pure’ materiaal is bovendien lichter waardoor er een gewichtsbesparing van 10 tot 14 kg zonder verlies van sterkte in de wand kan worden bereikt. Het ‘Pure’ materiaal is volkomen ondoordringbaar voor water, er kan geen water doordringen van de buitenbeplating tot de binnenste wandplaat. Alles, met inbegrip van de isolerende HD polystyreen vloer, is CNC gesneden om een nauwkeurige maatvoering te garanderen. Alle Sprites worden voorzien van een polyester, hagelbestendig dak.

Sprite Sport Alpine 2015

Het interieur van de Sport Alpine

Naast deze technische verbetering wordt ook het uiterlijk aangepakt. De Alpine Sport en de Cruzer serie krijgen komend seizoen een nieuwe buitendecoratie en ‘Scorpion’ alumnium velgen om de uitstraling van de Sprite caravans nog verder te verfraaien.

Om het plaatsen van een luifel aan de caravan eenvoudiger te maken heeft Sprite de positie van de tentlampen aangepast. Ook het interieur wordt aangepast, alle 2015 modellen krijgen een nieuwe houtkleur in het interieur. Ook krijgen de caravans meer chroomkleurige accenten, zoals de handgrepen en rond de schakelaars en stekkerdozen.

Comfortabelere lichtgewicht matrassen

Het slaapcomfort wordt in het nieuwe seizoen verregaand verbeterd doordat Sprite ‘Duvalay Duvalite’ matrassen op de vaste bedden gaat toepassen. Deze lichgewicht matrassen bestaan uit hypoallergeen, duurzaam en comfortabel traagschuim.

Sprite Cruzer SR 2015

Sprite Cruzer SR model 2015

Voorts krijgt de Alpine Sport serie, net als de Cruzer SR serie, voortaan LED-spots onder de bovenkastjes.

Elke Sprite heeft een riante standaarduitrusting met onder meer een ALKO stabilisator, disselafdek, lichtmetalen velgen, een Heki dakluik van 70 x 50 cm, kussens met binnenvering, lattenbodems rondom, grote 113 liter koelkast, 5 liter boiler op elektriciteit, een kookstel met 3 gaspitten, rondverwarming, een vaste ingebouwde watertank van 38 liter, een serviceluik bij het vaste bed en het karakteristieke panoramische dakraam aan de voorzijde.

 

Sprite Cruzer SR 2015

Het interieur van de Sprite Cruzer SR

Bij de Cruzer SR serie wordt die uitrusting bovendien uitgebreid met een luxe oven/grillcombinatie, magnetron, verwarming op gas én elektriciteit, 10 liter boiler, accubox en nog veel meer.

De nieuwe Sprite caravans staan nu al bij de dealers.

Like dit artikel
Tweet dit artikel