Sprite caravans modeljaar 2019

Sprite Alpine Sport 2019

Sprite caravans modeljaar 2019

Sprite caravans worden gebouwd door de Swift Group Limited in het Britse Cottingham. De Swift Group heeft meerdere merken in haar assortiment en bepaald dat Sprite het merk is voor de exportcaravans van deze fabriek.

Afgelopen seizoen was dat een succes, de meeste modellen waren namelijk al vroeg in het seizoen uitverkocht.

Met het nieuwe seizoen worden er ook weer nieuwe voorraden geproduceerd. Gezien de toenemende vraag zullen er hoogstwaarschijnlijk meer caravans dan het afgelopen seizoen worden gebouwd zodat er voor de kopers nu nog meer keus is. Bovendien heeft Sprite de nodige noviteiten. De meeste series hebben diverse verbeteringen en vernieuwingen terwijl de Mondial-serie zelfs helemaal vernieuwd is. De modellijn van Sprite bestaat in modeljaar 2019 uit 4 modelseries en begint met de sportieve Basecamp.

Basecamp

De avontuurlijke Basecamp is ook het enige model van Sprite dat in modeljaar 2019 vrijwel ongewijzigd is. De enige wijziging is de zwaardere as met een maximale aslast van 1300 kilo, die optioneel kan worden gemonteerd.

Alpine Sport

De Alpine Sport-serie zal in modeljaar 2019 verkrijgbaar zijn in 4 indelingen, namelijk de 370 EK, 420 CT, 470 CF en de 490 CE. De laatste indeling is nieuw in de Apine Sport-serie. Deze caravan heeft voorin een ruime zit en achterin twee ruime enkele bedden alsmede een grote badkamer. De Alpine Sport-serie ondergaat ook enkele wijzigingen. Zo krijgt de serie een soortgelijk interieur als de Mondial van vorig seizoen, bestaande uit een combinatie van hout en wit. De stoffering is wel afwijkend. Het front met het voorraam blijft gelijk, de striping, achterzijde en skirts zijn wel allemaal vernieuwd.

Mondial SE

 

Het grote nieuws van Sprite van dit modeljaar is te vinden bij de Mondial SE. Deze serie bestaat in modeljaar 2019 uit 4 indelingen, namelijk de bekende 420 SE, 470 SE en 490 SE. Er is ook is er een nieuwe indeling, de 450 SE. Deze indeling heeft een binnenlengte van 4,85 meter met een rondzit aan de achterzijde. In het midden heeft de Sprite Mondial 450 SE een groot keukenblok tegenoven de deur en hangkast. Voorin heeft deze indeling een vast tweepersoonsbed met daarnaast de toiletruimte. Het interieur van de Mondial SE is geheel nieuw. Aan de buitenzijde is de nieuwe Mondial-serie te herkennen aan het nieuwe front. Ook de standaarduitrusting wordt uitgebreid met een oven, ultra-heat elektrische verwarming en een radio cd-speler met bluetooth ontvanger.

Cruzer SR

De Cruzer SR is ook komend seizoen verkrijgbaar in de 5 bekende indelingen (460 SR, 480 SR, 492 SR, 495 SR en de 520 SR). Ook de Cruzer SR krijgt een nieuw front. Het interieur krijgt een geheel nieuwe bekleding. De toch al niet kinderachtige standaarduitrusting van de Cruzer SR wordt komend jaar uitgebreid met een Bluetooth ontvanger op de standaard radio CD-speler. Ook worden de verwarming en de boiler vervangen door de Truma-Combi en krijgt de caravan het Swift Command systeem. Hiermee zijn veel apparaten te bedienen via een app op de smartphone. Fraai is ook de “mat finish” afwerking van de deurtjes van de bovenkasten en de nieuwe sunroof omlijsting.

De nieuwe Sprite caravans “model 2019” staan vanaf eind juli bij de Sprite dealers.

Like dit artikel
Tweet dit artikel