Sprite caravans modeljaar 2023: Alpine Sport gaat verdwijnen

Sprite caravans modeljaar 2023

Sprite caravans modeljaar 2023: Alpine Sport gaat verdwijnen

Net als veel andere merken in de kampeerbranche heeft ook Sprite, ondanks de wereldwijde problemen in de supply chain, een uitstekend seizoen achter de rug.

Maar nu de zomer al wat verder gevorderd is, ligt de focus uiteraard alweer op het nieuwe kampeerseizoen. In modeljaar 2023 zal Sprite een aantal nieuwe indelingen en designs introduceren, alsmede een aantal detailverbeteringen.

Onderdeel van de Swift Group

Het al decennia lang bestaande merk Sprite maakt onderdeel uit van de grote Engelse Swift Group Limited. Een aantal jaren geleden besloot Swift dat de caravans voor de export uitsluitend de merknaam Sprite zullen dragen. Sindsdien worden er op het Europese vasteland geen caravans van de merken Swift en Sterling meer aangeboden en is Sprite langzaam geëvolueerd tot het exportmerk van Swift.

Alpine Sport gaat verdwijnen

Net als in de voorgaande seizoenen bestaat het programma van Swift uit vier modelreeksen. Maar dat is wel het laatste jaar, in modeljaar 2024 zal er een modelreeks minder zijn. Het programma van Sprite begint bij de Alpine Sport, die langzaam gaat verdwijnen en waarvan in modeljaar 2023 alleen nog de populairste indeling verkrijgbaar zal zijn. De Alpine Sport wordt vervangen door de bestaande Mondial SE-serie. Tenslotte is er nog de Cruzer SR, het topmodel van de Sprite caravans. Daarnaast is er nog de zes jaar geleden geïntroduceerde, sportieve Basecamp serie. Die wordt komend seizoen uitgebreid met een nieuwe indeling.

Noviteiten

De Sprite Basecamp krijgt er in modeljaar 2023 zoals gezegd een nieuwe indeling bij. Dat is de Basecamp 3, die qua afmetingen gelijk is aan de Basecamp 4. In plaats van een zitgroep voorin heeft de Basecamp 3 echter een vast tweepersoonsbed. Verder wordt ook het uiterlijk van de Basecamp caravans verfraaid, met onder meer aluminium 15 inch wielen en nieuwe graphics.

Na tien jaar gaat de Alpine Sport, die voor de komst van de Basecamp de instapserie van Sprite was, plaats maken voor de modernere Mondial SE. De Alpine Sport 370 EK zal in modeljaar 2023 nog wel verkrijgbaar zijn omdat deze indeling nog onverminderd populair is.

Sprite gaat de focus de komende jaren vooral op de Mondial SE en Cruzer SR-serie leggen. Deze series krijgen in modeljaar 2023 een update in de vorm van nieuwe interieurkleuren voor het meubelwerk, tafel en werkbladen. Verder krijgt de Mondial SE serie ook een andere stoffering terwijl de keuken van de Cruzer SR wordt voorzien van een nieuwe magnetron. En ook de Mondial SE en Cruzer SR krijgen fraaie, nieuwe lichtmetalen velgen. De indelingen van beide series zijn ongewijzigd.

Like dit artikel
Tweet dit artikel