Stadsparken worden omgetoverd tot buurtcamping

Buurtcamping

Gezellig en goedkoop kamperen in de buurt

ZOETERMEER – Stadsparken in Amsterdam en Utrecht worden van 24 t/m 26 juli omgetoverd tot Buurtcampings.

Net als op een normale camping is op een stadscamping iedereen helemaal gelijk. Je bent je de hele dag lekker buiten, je groet je buren, helpt elkaar een handje en praat over koetjes en kalfjes.

In het geval van buurtcampings wordt de onderlinge contact nog intensiever. Zij bouwen immers samen de camping op en organiseren bovendien allerlei activiteiten. Zo leren de buurtbewoners elkaar tijdens een ontspannen vakantie een stuk beter kennen.

De allereerste Buurtcamping was er in 2013. Toen werd het Amsterdamse Oosterpark tot camping omgetoverd. Vorig jaar waren er al meer buurtcampings, toen werd er gekampeerd in het Oosterpark, Noorderpark en Rembrandtpark in Amsterdam. De Buurtcamping is dit jaar in nog meer parken te vinden, de camping strijkt nu neer in het Amsterdamse Flevopark, Noorderpark, Rembrandtpark, Sloterpark en Egeldonk in Zuidoost én in Utrecht in het Majellapark en het Noordse Park. Om daar te kunnen kamperen dien je je tentplek (er is alleen kampeergelegenheid voor tenten) in de campingwinkel. Maar je kunt je ook aanmelden als vrijwilliger en dan gratis of met korting kamperen. Kinderen t/m 12 jaar kamperen sowieso gratis, bezitters van de Stadspas of U-pas krijgen een fikse korting.

Like dit artikel
Tweet dit artikel