Peter Langereis wandelt in Avignon

Wandelen in Avignon

Peter Langereis wandelt langs de hoogtepunten van Avignon

AVIGNON – De wandelende columnist van Kampeerzaken.nl, Peter Langereis, de maker van ‘Frankrijk in Beeld’ is dit keer in het Franse Avignon. Wandel virtueel met hem mee in de stad die sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Sur le Pont d’Avignon
L’on y danse, l’on y danse
Sur le Pont d’Avignon
L’on y danse tous en rond

Zo gaat het beroemde Franse volksmelodietje. We zijn in het département Vaucluse in het zuiden van Frankrijk. Het historische centrum van Avignon is prachtig bewaard gebleven en niet voor niets in z’n geheel opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De hoogtepunten langs de route

De brug van Avignon, de Pont Saint-Bénézet, is veel bezongen en daarom misschien wel uitgegroeid tot de belangrijkste attractie van Avignon. Maar wist je dat het om een ruïne gaat waarmee je niet eens de overkant van de Rhône kunt bereiken? Het imposante Palais des Papes in Avignon daarentegen staat er nog steeds: het gotische paleis waar in de 14de eeuw maar liefst zes pausen elkaar opvolgden. De Provençaalse pausenstad heeft een historische centrum dat omgeven is door een hoge stadsmuur van 4,2 kilometer lang. De zeven stadspoorten zijn stuk voor stuk indrukwekkend.

Genoeg van cultuur en zin in een verfrissing? Op het Place de l’Horloge, Place Pie of het Place du Palais, pal voor het Pausenpaleis, kun je heerlijk in het Franse zonnetje zitten en genieten van de stad.

Festival d’ Avignon

Wat is er nog meer te beleven? Elke zomer in de maand juli is er het beroemde Festival d’Avignon. De straten zijn dan versierd en artiesten, straatmuzikanten, kunstenaars en showmensen nemen bezit van de stad: in 2014 voor de 68ste maal.

De wandeling langs alle hoogtepunten van de stad beslaat acht kilometer en is geschikt voor jong en oud. Wil je in de voetsporen treden van Peter Langereis dan vind je zijn route op de wandelpagina Vaucluse (Provence). Je kunt de GPS track ook downloaden.

De foto’s van de wandeling vind je op deel 1 van de fotoreportage Avignon en deel 2 van de fotoreportage Avignon.

Bereikbaarheid: Avignon is bereikbaar via de A7, de Autoroute du Soleil, en ligt niet ver van Orange, op 1100 km afstand van Utrecht.

Peter Langereis – www.frankrijkinbeeld.nl

Beoordeel dit artikel
 
Like dit artikel
Tweet dit artikel