Startup Badasss claimt de lichtste en laagste hardshell daktenten te bouwen

Badass hardshell daktent

Startup Badasss claimt de lichtste en laagste hardshell daktenten te bouwen

Wie zijn bedrijf ‘Badass’ noemt, moet wel met iets spraakmakends komen. De startup Badass wil de lichtste, snelst op te zetten en slankste hardshell daktenten op de markt brengen. Badass wil de markt voor daktenten naar eigen zeggen ontwrichten en illustreert dat met maar liefst vijf patentaanvragen.

Het bedrijf heeft onder anderen patent aangevraagd voor een geïntegreerd bevestigingssysteem, de modulaire assemblage en een ‘moonroof’. Ook voor het frame, vervaardigd van geëxtrudeerd aluminium frame, heeft men patent aangevraagd.

Klopt het wat ze zeggen?

Met dergelijke ambities en patentaanvragen rijst natuurlijk de vraag of de claim van Badass Tents terecht is. Voor zover wij kunnen zien wel. Er zijn wel meer slanke, lichtgewicht daktenten op de markt, zoals bijvoorbeeld de Platform Tent van Go Fast Campers, maar die is niet lichter en dunner dan de daktenten van Badass Tents.

Badass hardshell daktentMet name de Convoy is een interessant model. Deze is ingeklapt maar zo’n vijftien centimeter hoog en hij weegt nog geen 42 kilo. De Rugged daktenten van BadAss zijn nóg platter. Deze zijn ingeklapt maar tien centimeter hoog. Dat is echt uitzonderlijk laag. Deze serie is met zo’n 51 kilo echter wel wat zwaarder. Maar nog steeds bijzonder licht. Vergeleken met de Tepui Hybox Wedge van Thule, die ongeveer 80 kilo weegt en ruim dertig centimeter hoog is, is de Rugged nog steeds een heel licht en compact model.

Slapen onder de sterren

Badass hardshell daktentHet Moonroof, waarvoor patent is aangevraagd, is best bijzonder. Bij dit principe is het dak van de tent geheel transparant zodat je tijdens het slapen kunt genieten van een uniek uitzicht op de sterren.

Voordelen

Een lichte daktent zal uiteraard het rijgedrag van de auto minder beïnvloeden en is ook makkelijker op het autodak te plaatsen. Een lagere daktent is niet alleen gunstig voor het brandstofgebruik (minder windvang) maar beperkt ook de hoogte van het voertuig, wat handig kan zijn bij (parkeer)garages en als je offroad onder bomen met overhangende takken door wilt rijden.

Slechts voor enkele automodellen geschikt

Badass hardshell daktentHet nadeel van de Badass daktenten is wel dat ze nog lang niet voor alle gangbare SUV-modellen geschikt zijn. Ze zijn nu met name geschikt voor enkele populaire modellen van Land Rover (Defender 110, Discovery 3, 4 en 5) en Toyota(4Runner). Badass meldt in ieder geval dat men daktenten voor de Toyota FJ Cruiser, Ford Bronco, Lexus LX460/470 en de 4-deurs versie van de Jeep Wrangler op de planning heeft staan. We mogen verwachten dat er nog meer modellen zullen volgen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel