Stempelactie op de Natuurkampeerterreinen

Stempelactie op de NatuurkampeerterreinenMet het begin van de meivakantie start de actie Natuurkampeerder van het Jaar op de Natuurkampeerterreinen in Nederland.

Het hele seizoen loopt er een stempelactie waarmee kampeerders deze eretitel kunnen verwerven en tegelijkertijd kunnen kennismaken met de diversiteit van de Natuurkampeerterreinen.

De stempelactie komt voort uit het jaarthema: Venster op het Landschap op de Natuurkampeerterreinen, waarmee de verschillende (cultuur)landschappelijke kenmerken van de terreinen worden benadrukt. Waar het ene Natuurkampeerterrein op een groot landgoed ligt of bij een fort, is de ander te vinden in een eeuwenoud bos, in een knusse boomgaard of juist op een weids polderterrein tussen de rietkragen. Elk met zijn eigen streekflora en -fauna, die samen een mooie dwarsdoorsnede van het Nederlandse landschap vormen.

Iedereen met een Natuurkampeerkaart kan meedingen naar de titel Natuurkampeerder van het Jaar. Voor kinderen tot en met 12 jaar is er de titel Kleine Natuurkampeerder van het Jaar te verdienen. Deelnemers kunnen op elk Natuurkampeerterrein een stempel halen bij een of meerdere overnachtingen. Degene die aan het eind van het seizoen de meeste stempels plus de meeste overnachtingen heeft, mag zich (Kleine) Natuurkampeerder van het Jaar noemen. De actie loopt van 27 april tot 1 oktober 2013.

Voor de winnaars is er een mooie prijs. Bovendien worden er prijzen verloot onder alle deelnemers, variërend van een uitstapje met de boswachter tot gratis jaarabonnementen op diverse buitenbladen. De prijzen worden onder andere beschikbaar gesteld door Zwerfkei, Vrijbuiter, Nature’s Gift, Trek-in, Salt Magazine en Roots Magazine. Klik hier voor alle prijscategorieën, de actievoorwaarden en het verkrijgen van de stempelkaarten.

Voor meer informatie over de 136 Natuurkampeerterreinen, de Natuurkampeerkaart en de kampeergids het Groene boekje: www.natuurkampeerterreinen.nl.

Like dit artikel
Tweet dit artikel