Sterckeman gaat in modeljaar 2024 van vier naar drie series

Sterckeman caravans modeljaar 2024

Sterckeman gaat in modeljaar 2024 van vier naar drie series

In een tijdperk dat er veel nieuwe kampeerders zijn, kan een caravanmerk dat betaalbare en lichtgewicht caravans aanbiedt, uiteraard prima resultaten kan behalen. Dat geldt ook voor het Franse merk Sterckeman, waarmee de afgelopen twee seizoenen steeds meer caravanners kennis hebben gemaakt.

Maar Sterckeman heeft ook een trouwe groep klanten. Om zowel de nieuwe als bestaande klanten optimaal te bedienen, gaat Sterckeman – in navolging van het zustermerk Caravelair – het modellenpalet komend seizoen rigoureus veranderen.

Ten eerste gaat het aantal modelseries terug van vier naar drie series. Dat betekent dat we komend seizoen de volgende series in de showrooms van de Sterckeman dealers zien staan:

De Easy, zijnde het instapmodel van het Franse merk. Daarboven komt de Sport Edition, die we kunnen beschouwen als een combinatie van de huidige Easy Comfort en de Starlett Graphite. Het nieuwe topmodel van Sterckeman wordt de Open Edition, die qua uitrustingsniveau vergelijkbaar is met de huidige Evolution.

Sterckeman Easy

De Easy serie is komend seizoen beschikbaar in 4 indelingen. Daarvan zijn er 3 geschikt zijn voor reizende stellen: de 390 CP, 420 CP en de 472 LJ. Ook is er een familie-indeling. Deze Easy 470 PE heeft een vast tweepersoonsbed aan de voorzijde, een zitgroep in het midden met daar tegenover de keuken. Aan de achterzijde heeft deze indeling een stapelbed. Dat is ook van buiten bereikbaar via een grote garagedeur, wat het uiteraard makkelijk maakt om grote spullen mee te nemen.

De Sterckeman Easy-caravans model 2024 krijgen een nieuwe buitendecoratie. De witte zijwanden bestaan voortaan ook uit polyester in plaats van aluminium, waarbij meteen ook een betere isolatie wordt toegepast. Dit is het veel betere IRP (isolatie)-systeem. Het interieur blijft op details na gelijk, en dat geldt ook voor de bekleding, die gelijk aan die van het afgelopen seizoen blijft.

Om de uitrusting van de Easy uit te breiden is er keus uit twee pakketten. Het Safety Pack omvat een AKS stabilisator, schokbrekers en reservewiel. In het Cosy Pack zit een serviceluik (100 x 40 cm), groot dakluik (70 x 50 cm), dik matras, hordeur, extra led spotjes en extra led strips.

Sterckeman Sport Edition

De Sport Edition serie van Sterckeman krijgt de Sydney bekleding die we ook in de huidige modellen zien. De kleurstelling van de bovenkastjes is nieuw, ook krijgt hij een nieuw vloerzeil. Bij het exterieur zien we een nieuwe decoratie op de grijze buitenwanden die veel lijkt op de huidige Graphite striping.

Het uitrustingsniveau ligt ruim boven de Easy serie omdat de Sport Edition standaard wordt geleverd met het Safety Pack en Cosy Pack. Ook heeft de Sport-Edition standaard een boiler, een vaste watertank van 50 liter en een douchepakket (gordijn en handdouche).

Sterckeman biedt de Sport Edition in seizoen 2024 aan in vier indelingen, elk met een tweepersoons vast bed of twee enkele bedden. Ook is er een nieuwe familie-indeling die geschikt voor 6 personen, met achterin een stapelbed. Ook is er een indeling waarbij de twee enkele bedden kunnen worden omgebouwd tot een groot kingsize bed.

Sterckeman Open Edition

Over de nieuwe Open Edition kunnen we kort zijn; dit is de opvolger van de Evolution. Maar de Open Edition krijgt wel een veel mooier exterieur, mede dankzij de sportieve Graphite decoratie. Alle Open Edition modellen hebben standaard een sky-roof.

De bekleding is van de Open Edition is volledig nieuw. De standaarduitrusting ligt op een nog hoger niveau dan de Sport-Edition, met onder andere buitenaansluitingen voor douche en gas, elektrische opstap, aansluiting voor direct water vanaf de kraan, tv-aansluiting en accuvoorbereiding. Ook hebben deze modellen standaard de Truma Combi 4 en een gedeelde douche-toiletruimte af te scheiden d.m.v. vouwdeuren. De ruimte heeft ook een fraaie klapwastafeloplossing om comfortabel te kunnen douchen.

Vooralsnog bestaat de Sterckeman Open Edition serie uit twee indelingen: één met een vast tweepersoonsbed en één met twee enkele bedden. Beide modellen hebben een rondzit aan de voorzijde zodat deze optimaal kunnen profiteren van het door het panoramisch dakraam binnentredende daglicht.

Like dit artikel
Tweet dit artikel