Stille EcoEnergy gasgenerator nu ook geschikt voor LiFePo4 accu’s

Teleco EcoEnergy gasgenerator voor LiFePo4 accu’s

Teleco EcoEnergy gasgenerator nu ook voor LiFePo4 accu’s

Wie niet over een elektriciteitsvoorziening beschikt en meer elektriciteit nodig heeft dan de huishoudaccu biedt, is op een generator aangewezen. Je kunt dan kiezen voor een doorgaans behoorlijk rumoerige generator op benzine maar een gasgenerator is veel stiller.

Om het geluidsniveau ook voor de andere camperaars en caravanners acceptabel te houden, is een gasgenerator een veel betere oplossing. Het Italiaanse Teleco/Telair heeft de technologie van de 12-volt EcoEnergy gasgenerator verder geoptimaliseerd. Deze kan door die verbetering nu ook LiFePo4-lithiumaccu’s opladen.

EcoEnergy

De EcoEnergy kan gewoon op de standaard gasleiding van de camper worden aangesloten. Hij is dan direct klaar voor gebruik. Hoewel hij is geoptimaliseerd voor lithiumbatterijen kan hij elk type accu (loodzuur, loodgel en AGM) opladen. Hij is verkrijgbaar in twee versies: de TG 480 en TG 600, die een vermogen van 20 respectievelijk 25 A/u (480 A en 600 A in 24 uur) per uur bieden. Er is ook een speciale MEF-versie beschikbaar, deze is bijzonder geschikt om te gebruiken op hoogtes boven 2300 meter.

Stil

Teleco heeft de software van de gasgestookte EcoEnergy generatoren volledig herzien. Ze zijn daardoor ook geschikt om LiFePo4-lithiumbatterijen op te laden. De techniek van de EcoEnergy generator is naar eigen zeggen uniek op de markt. Hij maakt het mogelijk om stil en op een milieuvriendelijke manier elektriciteit op te wekken. De EcoEnergy is met een geluidsniveau van 51 dBA bijzonder stil. Dit geluidsniveau is te vergelijken met een rustige conversatie of het geluid van een koelkast. Hij wordt op de camperplaatsen en campings dan ook niet opgemerkt door de buren.

Hoger vermogen dan de meeste zonnecellen

Natuurlijk zijn zonnecellen nóg milieuvriendelijker maar daarmee ben je wel van de weersomstandigheden afhankelijk. Een gasgenerator zoals de EcoEnergy levert een constant rendement in alle weersomstandigheden. Het vermogen van de EcoEnergy gasgeneratoren ligt ook hoger dan dat van de meeste zonnecellen. Gemiddeld levert de EceoEnergy drie tot vier keer het vermogen van een 100 Watt zonnepaneel. Zo’n gasgenerator is daarom ideaal voor iedereen die op reis ook qua elektriciteit geheel zelfvoorzienend wil zijn.

Werking

Zodra de batterij onder 12 volt daalt, start de EcoEnergy en laadt de accu op tot een spanning van 14,4 volt. Bij lithiumbatterijen stopt het laadproces net voordat de maximale spanning is bereikt. Hiermee wordt voorkomen dat de controle-unit voor het egaliseren van de acculading in werking treedt. Dit garandeert een langere levensduur van de accu’s. De EcoEnergy kan op afstand worden bediend met het bijbehorende bedieningspaneel.

Like dit artikel
Tweet dit artikel