Stoere en exclusieve buscamper van SOD

SOD Base buscamper

Stoere en exclusieve buscamper van SOD

Wie een fan is van de VW Grand California maar daarnaast ook off-road capaciteiten en een andere look&feel wil, zou eens kunnen kijken wat de nog vrij nieuwe camperbouwer SOD kan betekenen.

We schreven al eerder over de Rise 4×4 expeditiecamper, waarin SOD op een elegante manier ‘stoer’ en ‘chic’ heeft gecombineerd. Dat gaat ook op voor deze bijna zeven meter lange, stoere matzwarte buscamper.

De Base Ground Level kost al ruim een ton

De afkorting SOD staat voor Stone Offroad Design, een in het Duitse Ascholding gevestigd bedrijf dat is gespecialiseerd in het csustomizen van bedrijfs- en recreatievoertuigen. Opvallend is trouwens dat SOD niet gewoon een VW Crafter als basisvoertuig neemt, maar de VW Grand California 680 ombouwt. Men gebruikt hiervoor de 4Motion-variant met vierwielaandrijving. In de “Base Ground Level” uitvoering waarvan de prijs meer dan een ton bedraagt.

Je hoeft overigens niet per se voor dat matzwart te kiezen. In plaats van dat Black Pearl-design zijn er nog heel vele andere kleuren en designvarianten waaruit je kunt kiezen. Maar als we het matzwart even laten voor wat het is, dan zien we dat de camper ook een met poedercoat behandelde bull-bar en bodembeschermer heeft, alsmede forse velgen. Overduidelijk een camper die tegen eens tootje moet kunnen.

Voor de Level 3 Plus moet je minimaal 3 ton neertellen

Maar er zijn meer versies. De hier getoonde camper is behalve die “Black Pearl”-look ook uitgevoerd in de duurste uitrustingsvariant genaamd “Level 3 Plus”. Die kost welgeteld drie ton. Voor dat geld krijg je er dan wel een in een overeenkomstige kleur afgewerkte aanhanger bij, die plaats biedt voor een quad of een paar MTB’s of scooters. Ook biedt die aanhanger plaats voor een daktent met nog een paar extra slaapplaatsen. Handig, aangezien het basisvoertuig maar twee slaapplaatsen heeft.

Het voertuig heeft tevens een geïntegreerde lier met een trekkracht van 4 ton, een lichtbalk met led-schijnwerpers en een ladder. Naast de lier wordt de SOD Base Level 3Plus geleverd met een snorkel voor de luchtinlaat. Voorts is de vooras van het voertuig drie centimeter verhoogd. De achteras is uitgerust met een onafhankelijk instelbare hulpluchtvering en de camper heeft ook een hydraulisch levelsysteem alsmede twee luifels. Om ten allen tijde over voldoende energie te beschikken is er ook voorzien in een brandstofcel en twee lithiumaccu’s.

Luxe interieur

Zoals we ook bij de expeditiecamper van SOD zagen, heeft dit bedrijf een voorkeur voor een behoorlijke exclusief interieur. De vloer is afgewerkt met keramische tegels met een zwart marmer decor. De meubelfronten zijn wit, de tafel is van echt hout. Het plafond is bekleed met alcantara en boven het bed is een heuse sterrenhemel. Uiteraard zijn de stoelen met echt leer bekleed en is er ook de nodige sfeerverlichting. SOD heeft ook de afwerking van de cabine meegenomen, deze heeft onder anderen lederen stoelen, een lederen stuurwiel en heel veel fraaie decoratieve stiksels.

Als je wilt kun je nog veel meer zaken bestellen, zoals een hoogwaardig geluidssysteem en een elektrische sluithulp voor de deur. Zolang het budget maar toereikend is, zijn de mogelijkheden eindeloos.

Like dit artikel
Tweet dit artikel