Stoere Peugeot Boxer 4×4 Concept

Peugeot Boxer 4×4 Concept

Stoere Peugeot Boxer 4×4 Concept

De Parijse beurs Véhicules De Loisirs (VDL) staat weer voor de deur. Dat is dé beurs voor de Franse producenten van recreatievoertuigen. Peugeot laat daar steevast iets bijzonders zien. Op een van de vorige edities konden we op de beurs de Rifter 4×4 Concept zien.

Voor de editie van dit jaar heeft Peugeot de Boxer bestelauto omgetoverd tot een stoere buscamper. Net als de genoemde Rifter wordt ook de Boxer 4×4 Concept door offroadspecialist Dangel voorzien van een vierwielaandrijving.

Om de camper helemaal geschikt te maken voor ruigere omstandigheden zet Peugeot er ook speciale BF Goodrich terreinbanden onder en heeft de camper ook een 30-50 mm grotere bodemvrijheid. Je kunt de Peugeot Boxer instellen op tweewielaandrijving en vierwielaandrijving waarbij de achteras ook nog een Lock-modus heeft.

Duurzaam

Geheel passend bij de hedendaagse milieubewuste avonturiers heeft Peugeot goed op de duurzaamheid gelet. Zo is de vloer van de Boxer 4×4 Concept bijvoorbeeld vervaardigd van volledig gerecycled materiaal, die ook 100 procent recyclebaar is. Uiteraard voldoet de dieselmotor van de Peugeot Boxer 4×4 aan de laatst geldende Euro6D-TEMP norm. De Boxer 4×4 Concept heeft een BlueHDi 165 motor dieselmotor met een koppel van 370 Nm. Het vermogen wordt via een handgeschakelde versnellingsbak bak met 6 versnellingen naar de wielen overgebracht.

Fris interieur

De Boxer 4×4 Concept heeft niet alleen een stoer uiterlijk, Peugeot heeft ook het interieur van de camper een frisse look gegeven met wit, meerdere tinten grijs en mintgroen. Helaas is er niet veel bekend over de indeling. Aan de foto’s te zien is er voorin, waarin we een tweedelige tafel zien, in ieder geval een standaard zitgroep. Deze heeft volgens Peugeot drie zitplaatsen. Achterin zal zich ongetwijfeld het bed bevinden, wat opklapbaar zal zijn zodat de avonturiers daar bijvoorbeeld ook een mountainbike in mee kunnen nemen.

Verder geeft Peugeot aan dat er ook achterop een mountainbike mee kan worden genomen. Op het imperiaal past uiteraard een kano of surfboard. Als je op pad gaat, dan kun je vertrouwen op het standaard negen inch touchscreen met navigatiesysteem met carkit. Er zijn ook twee HD multiview camera’s om de directe omgeving in de gaten te houden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel