Studentes ontwikkelen Lady Camper

Hymer Lady Camper

De Lady Camper, studentes nemen een buscamper onder handen

BAD WALDSEE – Eind vorig jaar is er een bijzonder project bij Hymer in gang gezet, namelijk de ontwikkeling van de Lady Camper. Deze camper wordt niet ontwikkeld door de gebruikelijke ontwerpafdeling van Hymer, maar door twaalf jonge studentes.

Dat zal er ongetwijfeld voor zorgen dat er een nieuwe, frisse blik wordt geworpen op het ontwerp van een camper. Het schiet ook al aardig op want het nieuwe product moet nog deze maand worden gepresenteerd.

Het idee voor dit project is afkomstig van Laura Blank , die stage loopt bij Hymer. Het was haar opgevallen dat de vrouwelijke inbreng bij het tot stand komen van een nieuw camper- en caravanmodel wel eens aan de magere kant is. Daarom bedacht ze dat het leuk zou zijn om eens een frisse wind door de ontwerpafdeling te laten waaien en een aantal studentes, in het kader van het zogenaamde Azubi project, voor een camper de nodige nieuwe ideeën en verbeteringen te laten voorstellen. De studentes, in leeftijd variërend van 18 tot 25 jaar, zullen ook aan moeten geven hoe deze zaken in de praktijk moeten worden gebracht.

Het gaat in dit geval om een buscamper, waarbij gebruik wordt gemaakt van de HymerCar Capetown die op basis van een Volkswagen T5 bestelwagen is gebouwd. Zij hebben daarbij duidelijk voor ogen wat zij met hun ontwerp zouden willen gaan doen: stedentrips en shoppingtours naar de grote Europese steden.

Rainer Buck, een oudgediende bij Hymer en hoofd van de desbetreffende businessunit is enthousiast. Hij werkt inmiddels zo’n 25 jaar bij Hymer maar heeft een dergelijk enthousiasme en toewijding nog niet eerder meegemaakt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel