Studiemodel LMC Innovan 592: enkele bedden in een zes meter lange buscamper

Studiemodel LMC Innovan 592

Studiemodel LMC Innovan 592: enkele bedden in een zes meter lange buscamper

Er was vorige maand heel wat nieuws te zien op de CMT. Ook de Duitse camper- en caravanfabrikant LMC liet daar enkele nieuwe modellen zien. Een van de nieuwe modellen is een studiemodel, genaamd Innovan 592.

Dit model werd daar gepresenteerd om te kijken wat de klanten ervan zouden vinden. LMC combineerde in dit model elementen van de Innovan 590 en Innovan 600. Hierdoor is het mogelijk om een buscamper met een lengte van zes meter te voorzien van enkele bedden. Dit is normaal gesproken alleen mogelijk bij langere buscampers.

Omdat de Fiat-basisvoertuigen steeds moeilijker verkrijgbaar zijn, bouwt LMC de Innovan 592 net als de eveneens nieuwe Innovan 590 op basis van een Ford Transit. De indeling van de Innovan 592 biedt naar eigen zeggen nieuwe oplossingen op het gebied van flexibiliteit en bewegingsvrijheid. Enerzijds is de nieuwe indeling ruimtebesparend, anderzijds ook heel flexibel.

Ruimtebesparende keuken

Voor het ontwerp van de keuken en de koelkast heeft LMC zich laten inspireren door de Innovan 600. Om ruimte te besparen heeft LMC de keuken van de Innovan een stuk korter gemaakt. Ook heeft LMC de keuken voorzien van een uitschuifbaar werkblad. Dat werkblad kun je richting de achterzijde, dus boven het bed, uitschuiven en heeft een belastbaarheid van 40 kilo. Zo biedt de keuken nog wel voldoende werkruimte al is de hoeveelheid bergruimte onder het werkblad natuurlijk wel geslonken.

Om nog wat extra opbergruimte voor de keuken te creëren, heeft LMC onder het bed, direct naast de keuken, nog een handige apothekerskast ondergebracht. Handig is ook de aan de voorzijde van het keukenblok geplaatste koelkast. Deze scharniert aan beide zijden en kan dus vanaf de binnen- en buitenzijde van de camper worden geopend.

Slimme badkamer

Ook in de badkamer van de LMC Innovan 592 moest uiteraard de nodige ruimte worden bespaard. Zo heeft hij een verschuifbaar en draaibaar toilet en ook een inklapbare wastafel. Het toilet draait weg tot buiten de badkamer, namelijk onder het bed. Ook over de wastafel is goed nagedacht. Deze kan zodanig worden ingeklapt dat de wand daarna geheel vlak is. Daardoor is er in de badkamer nog voldoende ruimte om te douchen.

Enkele bedden

Maar door zo slim op ruimte te besparen, is er dus wel de benodigde ruimte voor de twee enkele bedden gecreëerd. Het ene bed meet 2,02 x 0,74 meter, het andere 1,81 x 0,73 meter. Indien gewenst kunnen de twee bedden ook worden samengevoegd tot een groot tweepersoonsbed. De eenpersoonsbedden zijn overigens niet vast gemonteerd. Je kunt ze voor de reis in elkaar schuiven om de bergruimte te vergroten.

Foto: Autoren-Union Mobilität/Michael Kirchberger

Like dit artikel
Tweet dit artikel