Succes voor Adria, Bürstner en Niesmann+Bischoff

Kampeerautoclub kiest kampeerauto van het jaar

NKC Kampeerauto van het jaar 2015

SOESTERBERG – Bij de verkiezing “NKC Kampeerauto van het jaar 2015” zijn campers van Adria, Bürstner en Niesmann+Bischoff  in de prijzen gevallen.

Gisteren is op de Vakantiebeurs in Utrecht bekendgemaakt dat de Adria Twin 640 SLX, de Bürstner Argos Time A 670 G, de Bürstner Ixeo Time IT 590 en de Niesmann+Bischoff Flair 920 LE in hun categorie zijn verkozen tot de NKC Kampeerauto van het jaar 2015. 

De verkiezing wordt jaarlijks gehouden om te peilen wat consumenten graag willen. Anders dan in voorgaande jaren, is in deze editie van de verkiezing niet één winnaar uitgeroepen, maar één in elk van de categorieën alkoof, buscamper, halfintegraal en integraal. De verkiezing ging in september van start in Düsseldorf, waar NKC-camperspecialisten de nieuwe, geïnnoveerde modellen van 2015 beoordeelden. In november en december konden bezoekers via de website www.nkc.nl stemmen op hun favoriete deelnemer. De resultaten van de beoordelingen en de online stemming hebben vervolgens de vier categoriewinnaars bepaald.

Veel campermodellen hebben dit modeljaar een nieuw, lichtgewicht chassis gekregen, ook wordt er in veel gevallen gebruik gemaakt van GFK-materiaal en kunststof voor de opbouw. Sommige fabrikanten vonden het voldoend om enkel de opbouw aan te passen aan het nieuwe chassis, andere sommige fabrikanten zagen aanleiding om de gehele opbouw van de camper te vernieuwen.

Bij de buscamper en halfintegraal is er ook duidelijk een trend om binnen de beperkte afmetingen middels diverse slimme oplossingen voor meer (berg)ruimte te zorgen. Bij de integraalcampers, die steeds smaller worden uitgevoerd, ligt de nadruk meer op het gebied van handige details en mogelijkheden binnen het interieurdesign.

De vier categoriewinnaars worden gepresenteerd op de Vakantiebeurs. Ze zijn daar nog te zien tot en met zondag 18 januari in hal 11, standnummer 11.A087 en 11.A088.

Like dit artikel
Tweet dit artikel