Succes voor Dethleffs en Bürstner bij verkiezing Caravan en Camper van het jaar 2020

Dethleffs en Bürstner winnen verkiezing Caravan en Camper van het jaar 2020

Succes voor Dethleffs en Bürstner bij verkiezing Caravan en Camper van het jaar 2020

Op de openingsdag van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht vindt traditioneel de uitreiking van de prijs voor de beste caravan en camper van het jaar plaats.

Dit jaar is het feest voor de Erwin Hymer Group want de prijzen gingen naar modellen van twee merken uit die groep, namelijk Dethleffs en Bürstner.

De ANWB Caravan van het Jaar 2020 is de Dethleffs Nomad 490 BLF terwijl de model Lyseo M Harmony Line 660 is uitgeroepen tot de ANWB Camper van het Jaar.

ANWB Caravan van het Jaar 2020

Deze onderscheiding Caravan van het Jaar, die al sinds 1996 wordt uitgereikt, is dit jaar voor de Nomad 490 BLF van Dethleffs. Een mooie waardering voor dit pas vernieuwde model. Bart Haarman, Salesmanager Dethleffs Nederland & België voor Erwin Hymer Group, mocht de prijs in ontvangst nemen. Maar het gaat niet alleen om de prijs, maar ook om de motivatie van de jury:

“Dethleffs brengt de succesvolle Nomad-serie op een hoger plan met moderne en sfeervolle indelingen. Het ontwerp toont lef: traditioneel donker houtdecor is vervangen door een modern en licht interieur. Vooral de Nomad 490 BLF met Frans bed wordt door de jury zeer gewaardeerd. Top koks zullen jaloers zijn op de ruime keuken die bijzonder goed is geoutilleerd met een grote koelkast en veel werk- en bergruimte. Keuken en zitgroep baden in licht dat via voorraam, dakvenster en dakluik binnenvalt. Let vooral ook op het plafondpaneel dat één geheel vormt met dakvenster en dakluik en dat is voorzien van indirecte sfeerverlichting. Een lage kast naast de deur zorgt voor nog meer ruimtelijk effect. Het exterieur voldoet met een design achterbumper met ledverlichting, een standaard serviceluik en een hagelbeschermend dak aan hedendaagse eisen.”

ANWB Camper van het Jaar 2020

Er was dus ook succes voor Bürstner. Op de eerste dag van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs mocht Robert Klaver, Salesmanager Bürstner Nederland, de onderscheiding in ontvangst nemen. Ook hier het bijbehorende juryrapport:

“Studie en praktijk hebben elkaar gevonden in de Bürstner Lyseo M Harmony Line. Het interieur straalt een en al relaxen uit, mede door de luxe en complete uitrusting. Naast het Frans bed bevindt zich een grote toiletruimte die je, door het omklappen van de spiegelwand, omtovert tot een riante, afgescheiden douche. Voorin is flinke stahoogte beschikbaar. Extra waardering krijgt het meubelelement bij de ingang met onder meer een centraal bedieningspaneel, tv-plek, magnetische glazenhouders, flessenhouder en bergruimte. Autoliefhebbers zullen kicken op de nieuwe 105 kW (143 pk) Mercedes Sprinter met achterwielaandrijving en een reeks standaard veiligheidsvoorzieningen. Met 450 kg aan laadvermogen kun je deze zeven meter lange camper rustig voorzien van allerlei extra’s zonder het maximaal toegestane gewicht te overschrijden.”

Like dit artikel
Tweet dit artikel