Succesvol verlopen Dordrecht Open

Dordrecht Open 2014

Dordrecht Open trok dit jaar duizenden bezoekers

DORDRECHT – Duizenden kampeerliefhebbers wisten de 2 locaties van het evenement Dordrecht Open te vinden. Dit 9-daagse evenement is de jaarlijkse huisshow van de importeurs van Adria, Hobby, Sun Living en Fendt.

Opvallend, en ook positief, is het feit het evenement vooral gedurende het eerste weekend door veel jonge gezinnen is bezocht.

Bij zowel Hobby als Adria heeft dat geleid tot een, weliswaar zeer lichte, maar toch duidelijk zichtbare stijging van het aantal verkopen van de zogeheten “kinderbed caravans”. Een zeer positieve ontwikkeling die ook duidelijk aangeeft dat kamperen is voor vakantievierend Nederland ondanks de ietwat dalende markt nog altijd een behoorlijk populaire bezigheid is.

Dordrecht Open 2014De dealers en organisatoren waren over het algemeen dan ook enthousiast en positief over het verloop van het evenement. Net als vele andere beurzen in Nederland heeft ook Dordrecht Open te maken met een “veranderende” bezoeker, een “veranderende” consument. Er is veel minder sprake van ene directe aankoop op een beurs, die is vooral de gelegenheid om diverse modellen met elkaar te vergelijken, zoveel mogelijk informatie in te winnen en om de noviteiten van het seizoen te bekijken.

Het aankoopgedrag van de Nederlandse consument is duidelijk verschoven van de beursvloer naar het dealerbedrijf. De aanwezige merkdealers zijn de komende weken daarom weer in hun showrooms aanwezig om de terugkerende bezoeker te ontvangen en te voorzien van de laatste details, en hopelijk ook om van die kijkers enthousiaste kopers te kunnen maken.

 

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel