Succesvolle crowdfunding-actie van Goboony

Goboony camper delen huren verhuren

Succesvolle crowdfunding-actie van Goboony

Goboony, één van de platforms waarmee campereigenaren hun camper kunnen delen, is bezig met een crowdfunding-actie om nog sneller en verder te kunnen groeien. Goboony is nu in 4 landen actief, maar wil haar activiteiten uiteindelijk wereldwijd uitrollen.

De opbrengst van de crowdfunding actie, die bijna op haar einde komt, is zo’n twee weken geleden al over de magische grens van € 500.000 gegaan. Momenteel is de opbrengst, op de één na laatste dag van de campagne, bijna € 650.000.

Naast Nederland is Goboony momenteel ook actief in België, Italië en het Verenigd Koninkrijk. De opbrengst van de crowdfunding-actie wordt ook aangewend om in die landen meer aan marketing te kunnen doen en zo zowel meer campereigenaren als nieuwe gebruikers te kunnen acquireren. Ook is Goboony van plan om op korte termijn in nog enkele landen de markt op te gaan.

Het concept van Goboony is eenvoudig: campereigenaren maken slechts zelden heel veel gebruik van hun camper. In de tijd dat ze hem niet gebruiken, kunnen ze hem net zo goed verhuren. Op die manier komen de kosten van de camper een beetje worden terugverdiend in de vorm van de huur. De huurders kunnen weer voordelig een camper van een particulier huren. Goboony maakt het voor particulieren mogelijk eenvoudig een camper te huren of verhuren. Campereigenaren kunnen zelf hun camper online zetten en aangeven wanneer de camper beschikbaar is. Als er een aanvraag van een huurder komt spreken ze de definitieve periode af. Ook de betaling van de huur verloopt via het Goboony platform. Zowel verhuurders als huurders beschikken over een profiel, zodat ze elkaar na de verhuurperiode kunnen beoordelen.

Foto: © Goboony

Like dit artikel
Tweet dit artikel