Succesvolle eerste editie Hymer Historic Rally

Hymer Historic Rallye

Eerste Hymer Historic Rally voorspoedig verlopen

BAD WALDSEE – Op 26 juni verzamelden zich talrijke historische voertuigen bij het Erwin Hymer Museum in het Duitse Bad Waldsee.

Zij verzamelden zich daar om mee te doen aan de  historische Hymer Historic Rally. Deze rally werd georganiseerd ter ere van het 60-jarig jubileum van Erwin Hymers allereerste caravan.

Het Erwin Hymer Museum had voor deze historische rally een eenvoudig format bedacht: een oriëntatierit met een aantal aanvullende opdrachten voor auto’s, campers en caravans van bouwjaar 1985 en ouder. Het startschot viel op zaterdag 26 juni om 9 uur. De oriëntatierit was zo’n 200 kilometer lang en ging door het mooie Swabische landschap, waarbij de bestuurders onderweg diverse proeven moesten doen. Daarbij werd ook een beroep gedaan op de kennis die de deelnemers over Hymer hadden. Ook waren er onderweg de nodige controleposten. Na afloop bleek dat Martina Kibler uit Bad Wurzach met voorsprong de rijproeven en tussencontroles het beste had gedaan.

Op zondagochtend reed het hele gezelschap als een corso door de stad Bad Waldsee om daarna het geslaagde weekend met een Oldtimer-Brunch af te sluiten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel