Succesvolle serie “The RVers” start opnames voor derde seizoen

TV-programma The RVers

Succesvolle serie “The RVers” start opnames voor derde seizoen

Ook in de Verenigde Staten is de interesse in kamperen en reizen met de camper groter dan ooit. De populaire Amerikaanse televisieserie “The RVers” gaat over camperen en is al zo’n twee jaar te zien op Discovery Channel en verschillende openbare televisiezenders.

Het programma trekt inmiddels miljoenen kijkers en overtreft daarmee de verwachtingen van programmamaker en producent Anthony Nalli. Daarom heeft men besloten om te beginnen met de opnames voor het derde seizoen.

Het Amerikaanse campervlakblad RVB Business heeft Nalli, die full-time in een camper onderweg is, geïnterviewd over het succes van de serie, de invloed van de beginnende camperaars op de markt en zijn plannen voor het komende jaar.

The RVers

Nalli’s serie brengt de RV (Recreational Vehicle) levensstijl en ervaringen in beeld die zijn verzameld tijdens reizen door de Verenigde Staten en Canada. Hierbij legt Nalli de focus op de ervaringen in plaats van het camperen zelf. De timing is altijd belangrijk en “The RVers” is duidelijk op het juiste moment gelanceerd. Het eerste seizoen eind 2019 voor het eerst uitgezonden. Het aantal kijkers explodeerde bijna in 2020 omdat veel gezinnen campers als een veilige vakantie alternatief beschouwden. Nalli beaamt de bloeiende belangstelling voor campers een positieve invloed heeft op de hoeveelheid kijkers naar zijn programma’s. “Het is moeilijk voor ons om elke vorm van COVID effect te meten, maar het lijkt zeer waarschijnlijk omdat meer en meer mensen kijken naar campers als een alternatief voor het type van de reis die ze deden in de afgelopen jaren. Als u onderzoek doet naar campers op het internet, is er een goede kans dat u onze show tegenkomt.”

Anthony Nalli

De rol van “The RVers”, zoals Nalli het ziet, is het bieden van inspiratie voor zowel bestaande camperaars als aan mensen die zich verdiepen in het camperen. Iets wat Nalli overigens als een levensstijl beschouwt. “Het is besmettelijk,” voegde hij eraan toe, “Als iemand niet volledig toegewijd naar de show kijkt, helpen we hen te bewegen om een dichter bij het daadwerkelijk proberen van een camper te komen.” Ook is Nalli van mening dat de inhoud van de show bestaande camperbezitters stimuleert om vaker van hun camper te genieten, waardoor ze betrokken blijven bij de levensstijl, wat leidt tot de aankoop van nog betere campers en toebehoren.

“The RVers” wordt in de VS uitgezonden op Discovery en honderden openbare televisiekanalen. In Canada is de show te vinden op het Wild Pursuit Network, Bell TV’s CHEK en internationaal via Canamedia. De serie is ook digitaal beschikbaar op Apple TV, YouTube Subscription, Amazon Prime Video, Google Play, Microsoft Xbox en Vudu. Wie interesse heeft, kan zich via de website abonneren op de nieuwsbrief en daarmee ook een gratis aflevering bekijken.

Sponsors

Gelukkig voor Nalli zijn de meeste sponsors sinds het begin bij het programma gebleven. Dat is lang niet altijd het geval bij een nieuwe mediaproductie. Belangrijke “vrienden” zijn Dometic, Battle Born Batteries, RVnGo, Fantasy RV Tours, Roadmaster, National Indoor RV Centers, RV Water Filter Store en anderen.

Seizoen 2021

In seizoen 2021 krijgen de kijkers hoofdzakelijk een voortzettingen te zien van de voorgaande series, maar er komen ook een aantal nieuwe items. Ook komen er nieuwe presentatoren. Behalve Nalli en zijn dat prominente ‘social influencers’ die zelf ook eigen camper-gerelateerde media produceren, zoals Morton’s on the Move en The RV Geeks.

Like dit artikel
Tweet dit artikel