Succesvolle videoserie “Vraag het de BOVAG Kampeervakman” is nu compleet

Vraag het de BOVAG Kampeervakman

Succesvolle videoserie “Vraag het de BOVAG Kampeervakman” is nu compleet

Kamperen is een geliefde vrijetijdsbesteding in Nederland. Sinds de coronapandemie zijn er veel nieuwe kampeerders bijgekomen die vaak nog snakken naar duidelijke informatie. Maar ook onder de meer ervaren kampeeerders is er nog steeds behoefte aan informatie.

Kortom, van beginnende kampeerders tot ervaren rotten, en van gezinnen tot avonturiers, de behoefte aan betrouwbare informatie is groot. Daarom komt de BOVAG videoserie “Vraag het de BOVAG Kampeervakman” als geroepen. Met deze serie, bestaande uit zeven afleveringen, wil zowel beginnende als ervaren kampeerders informeren. BOVAG-expert Tom Huyskens en presentator Sander Janson nemen de kijker mee in de wereld van kamperen.

Belangrijkste onderwerpen

De thema’s van de video’s gaan over de belangrijkste onderwerpen, en dat kan variëren van aankoopadvies tot onderhoud en veiligheid. In de eerste aflevering wordt dieper ingegaan op de aankoop van tweedehands kampeermiddelen. Wat zijn de aandachtspunten en hoe maak je een weloverwogen keuze? In latere afleveringen komen ook zake als onderhoud, stalling en veiligheid aan bod. Of je nu een caravan, vouwwagen of camper hebt, het belang van goed onderhoud is van groot belang voor de levensduur en veiligheid van het kampeermiddel en kan dus niet genoeg benadrukt worden.

De serie is in maart 2023 gelanceerd en heeft sindsdien een gestage stroom van kijkers aangetrokken. De serie is voornamelijk via YouTube verspreid, maar ook op de website van BOVAG en via sociale media kanalen. Dit brede bereik zorgt ervoor dat een divers publiek wordt aangesproken.

De laatste, zevende aflevering is een paar dagen geleden gepubliceerd, waarmee de serie nu compleet is. De reacties zijn overwegend positief, wat de relevantie van de serie onderstreept. Onderstaand een overzicht van de zeven afleveringen:

1) Waar let je op bij aankoop?
In deze video focust men op de keuzemogelijkheden bij het aanschaffen van een tweedehands kampeermiddel, zoals een caravan, vouwwagen of camper. Het benadrukt het belang van het matchen van het kampeermiddel met je budget en behoeften.

2) Welk onderhoud heeft mijn caravan nodig?
Deze video benadrukt het belang van regelmatig onderhoud aan je caravan. Een tweejaarlijkse BOVAG Onderhoudsbeurt wordt aanbevolen voor een langere levensduur en verkeersveiligheid.

3) Je kampeermiddel vakantieklaar maken: Waar let je allemaal op?
De focus van deze video ligt op de voorbereidingen die nodig zijn voordat je met je kampeermiddel op vakantie gaat. Het advies is om je kampeermiddel vroeg genoeg te controleren na het uit de stalling halen.

4) Welk onderhoud heeft mijn camper nodig?
Hierin legt de BOVAG-expert uit dat een camper zowel een auto als een kampeermiddel is en daarom specifiek onderhoud vereist. Een tweejaarlijkse check door een BOVAG-vakman wordt aanbevolen.

5) Waar moet ik op letten als ik met een caravan ga rijden?
In deze video behandelt men de basisprincipes van het rijden met een caravan. Het benadrukt het belang van een goede voorbereiding en waarschuwt tegen overbelading.

6) Ik heb schade aan mijn caravan/camper. Wat moet ik doen?
Wat te doen bij schade aan je kampeermiddel, daar gaat het over on deze video. Het advies is om naar een BOVAG-schadeherstelbedrijf te gaan en de verzekeringsopties te overwegen.

7) Kampeermiddel naar de stalling: wat wel/niet doen?
Welke stappen moet je nemen voordat je je kampeermiddel naar de stalling brengt. Dat is het onderwerp van deze video. Tip: je moet in ieder geval alle vloeistoffen verwijderen en eventuele schade (laten) repareren.

Betrouwbare informatie is cruciaal voor iedere kampeerder. De BOVAG videoserie “Vraag het de BOVAG Kampeervakman” levert een waardevolle bijdrage aan de kennis en voorbereiding van kampeerliefhebbers. BOVAG vult een belangrijke leemte op het gebied van kampeerinformatie met een serie die niet alleen informeert, maar ook inspireert. Je kunt de zeven video’s hier bekijken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel