Sunlight Cliff 4×4 Adventure Van

Sunlight Cliff 4x4 Adventure Van

Sunlight Cliff 4×4 Adventure Van

Sunlight staat erom bekend dat het zo nu en dan een heel bijzondere camper ontwikkelt. Zo maakte het merk een aantal jaren geleden bijvoorbeeld furore met een echte mannencamper, die onder meer voorzien was van een heuse bar.

Er gingen al een tijdje wat geruchten rond dat Sunlight een ‘stoere’ buscamper aan het ontwikkelen was. Dat blijkt inderdaad het geval te zijn: Sunlight presenteerde eind vorige maand namelijk de Cliff 4×4 Adventure Van.

Het is nog slechts een concept, nog geen productiemodel. De Cliff 4×4 Adventure Van is met name interessant voor onze oosterburen. Daar zijn dergelijke stoere vrijetijdsvoertuigen namelijk veel populairder dan bij ons. Maar ook in Nederland zie je steeds meer avontuurlijk ingestelde recreatievoertuigen.

Actie en avontuur

Alles in de Cliff 4×4 Adventure Van is gericht op actie en avontuur. Het robuuste imperiaal en de grote verstralers boven de cabine vallen uiteraard meteen in het oog. Op het dak is een hangmat geplaatst. Het vraagt wel enige behendigheid om daar te kunnen komen. Je hebt er namelijk geen ladder maar slechts enkele kleine treden van een klimmuur tot je beschikking. De echte sportievelingen zullen dat natuurlijk geen probleem vinden. De inrichting lijkt op die van de normale Sunlight buscampers maar is op een aantal punten aangepast. De telescoopstangen voor de hangmat kun je ook in het interieur plaatsen om ze als drager voor bijvoorbeeld een surfboard te gebruiken. Ook is er op het polyester dak van de camper een lier geplaatst. Niet zomaar een lier, maar een hele snelle waarmee je je met bijvoorbeeld jouw wakeboard heel snel naar de oever kunt laten slepen.  Mountainbikers zullen het speciale opbergvak voor een MTB Hopper, een soort springschans, weten te waarderen. Dat geldt ongetwijfeld ook voor de speciale MTB-steun aan de binnenzijde van de achterdeur die het sleutelen aan mountainbikes makkelijker maakt. Ook is er gedacht aan maatregelen om het interieur te beschermen tegen vuil en beschadigingen als er mountainbikes in de camper worden meegenomen.

Twee extra slaapplaatsen

De camper beschikt over een in de lengte geplaatst tweepersoonsbed. Ook kun je twee extra slaapplaatsen realiseren. De Adventure Van heeft namelijk ook twee luchtbedden die je op de sideboards kunt leggen.

Vierwielaandrijving

Uiteraard is de Cliff 4×4 Adventure Van voorzien van vierwielaandrijving. Hiervoor maakt men gebruik van de techniek van het Franse bedrijf Dangel. Ook zijn er speciale wielen en banden gemonteerd. Om het uiterlijk helemaal af te maken is de buscamper voorzien van een donkergrijze camouflagebeschildering.

Like dit artikel
Tweet dit artikel