Vier Deense campings uitgeroepen tot Superplatz

kampeerzaken.nlCampings in Denemarken staan bekend om hun ruime staanplaatsen en uitstekende kwaliteit. De ADAC heeft onlangs vier Deense campings uitgeroepen tot ‘Superplatz’: Bøsøre Strand Camping op het eiland Funen, Hvidbjerg Strand Camping aan de westkust van Jutland, Jambo Vesterhav Camping en Klim Strand Camping, beide aan de noordwestkust van Jutland.
In de rest van Noord-Europa is slechts één andere camping met de titel ‘Superplatz’ onderscheiden, namelijk in Zweden. De ADAC-benoeming tot Superplatz is een jaarlijkse traditie en veel Duitsers, Nederlanders en andere Europeanen gebruiken de ADAC-gids op dezelfde manier als culinaire liefhebbers de Michelin-gids hanteren.
 
Poul Fejer Christiansen, directeur van de Deense Campingraad: “De onderscheiding van vier Deense campings geeft aan dat Denemarken een van de landen in Europa is met de hoogste waardering voor kwaliteit en campingfaciliteiten.
De Deense Campingraad introduceerde onlangs een nieuw kwaliteitskeurmerk, waarbij campings binnen dezelfde sterrencategorie beoordeeld worden op onderhoud, schoonmaak en materiaalkeuze op de camping. Dat zorgt ervoor dat de kwaliteit gewaarborgd blijft, tot grote vreugde van campinggasten uit binnen- en buitenland.”
Zie ook www.visitdenmark.nl

Like dit artikel
Tweet dit artikel