SVR Beurzen in 2016

SVR kampeerbeurs

Landelijk kamperen bij de SVR Campings

MEERKERK – Kamperen in een mooie, rustige en landelijke omgeving wordt steeds populairder. Dat is vrij logisch, onze woonomgeving, ons werk en eigenlijk ons hele leven wordt steeds drukker en onrustiger. Dan is het wel zo fijn om even bij te kunnen tanken in een rustige omgeving waar je kunt genieten van de frisse lucht en de natuur.

Veel van de landelijk gelegen, kleinschalige campings waarop dat bijtanken zo fijn kan, hebben zich verenigd in en landelijke opererende organisatie. Eén van de bekendste organisaties op dat gebied is de SVR, wat staat voor Stichting Vrije Recreatie.

Om dat kleinschalige kamperen te promoten en om geïnteresseerde kampeerders kennis te laten maken met de beheerders of eigenaren van die campings, organiseert de SVR ieder jaar een aantal beurzen. Op zo’n beurs maak je persoonlijk kennis met de vele kleinschalige kampeer- en logeeradressen die aangesloten zijn bij de SVR.

De SVR is ontstaan in 1970, in een periode dat er een grote behoefte was om te kunnen kamperen bij kleinschalige campings. Het liefst bij boerenbedrijven en met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. De stichting heeft niet alleen Nederlandse adressen in het bestand, maar biedt de leden ook kampeer- en logeeradressen in landen als België, Luxemburg, Tsjechië, Hongarije en Frankrijk.

Ook in 2016 houdt de SVR weer een aantal beurzen. De eerste beurs was vorige week in Vijfhuizen, maar er zijn er nog genoeg:

  • 6 februari – Martiniplaza, Groningen
  • 13 februari – Americahal, Apeldoorn
  • 20 februari – Evenementenhal, Gorinchem

De beurzen zijn op die zaterdagen geopend van 10.00 – 16.00 uur.
In alle vier de locaties staan ruim honderden standhouders uit binnen- en buitenland. Ze laten van alles van hun camping zien middels hun eigen folders, foto’s, gastenboeken en soms ook met eigen producten van hun boerderij (boerenkaas, worst, eieren, eigengemaakte jam en honing, wijntje uit Frankrijk, Portugal, Duitsland, Hongarije etc.).
Net als in alle 28 voorgaande jaren is, op vertoon van geldige SVR donateurspas 2016, de entree geheel gratis en kan iedere bezoeker gratis parkeren op de parkeerterreinen op en rond de beurslocaties. Ben je nog geen donateur, dan betaal je 5 euro per persoon.

Meer informatie vind je op de website van de SVR

Like dit artikel
Tweet dit artikel