Swift breidt Toscane serie uit

Swift Toscane campers model 2018

Swift breidt Toscane serie uit

ZOETERMEER – De Toscane serie, die Swift de afgelopen jaren opnieuw op de markt bracht, wordt met ingang van modeljaar 2018 uitgebreid. De campers uit de Toscane reeks zijn voorzien van alle luxe en bevinden zich in het hogere prijssegment.

Swift vindt het nu tijd om daar een reeks betaalbaardere modellen aan toe te voegen. Hoewel deze nieuwe campers een behoorlijk stuk gunstiger in prijs zijn, zijn ze volgens Swift zeker niet uitgekleed te noemen.

De Toscane 600 serie bevat namelijk een behoorlijk complete uitrusting. Zo zijn ze standaard voorzien van een 130 pk Fiat Euro 6 motor, airconditioning in de cabine, cruise control, ESP, Truma 6 combi verwarming, een grote 138 liter koelkast tot zelfs een oven/grill combinatie en een magnetron. Bovendien zijn de Toscane 600  modellen ook uitgerust met een wintervoorziening met verwarmde vers- en afvalwatertank en een geïsoleerd en verwarmd afvalwatersysteem, inclusief de afsluiters.

Dankzij het beproefde Swift Smart++ bouwsysteem, waarbij de gehele opbouwconstructie voorzien is van PU in plaats van hout, hebben vocht en hagel nagenoeg geen kans meer. De buiten- en binnenbekleding van de wanden en dak zijn van polyester gemaakt.

Leuk is in de nieuwe 600 serie is ook het Swift Command systeem. Hiermee zijn vele functies van de camper via een app op de mobiele telefoon te controleren, zoals batterij conditiemeter, verlichting en waterpomp, binnen- en buitentemperatuur, binnen vochtigheidsgraad, verwarming, zonnepaneel laadconditie, en bluetooth aansluitingen.

Swift Toscane model 2018Vooralsnog zal de Toscane 600 serie bestaan uit twee indelingen, de 694 QB en de 694 EB. Beide hebben een ruime zitgroep aan de voorzijde, die standaard is voorzien van een hefbed. In het midden staat de luxe keuken tegenover de eveneens uitgebreide badkamer. Achterin vindt men de verschillen tussen beide wagens. De 694 QB is voorzien van een eilandbed terwijl de Toscane 694 EB twee enkele bedden heeft, met daaronder een grote garage.

Om het totale aanbod overzichtelijk te houden wordt de Toscane serie van afgelopen jaar voortaan geleverd in 3 modellen. Deze serie gaat verder onder de naam Toscane 700 serie. Om het verschil met de 600 serie te vergroten, wordt de Toscane 700 serie wordt nog luxer met onder andere het nieuwe Alde verwarmingssysteem, extra opberglades in de zijskirts onder de opbouw, standaard een achteruitrijdcamera en een luxe keuken met een prachtig nieuw werkblad. De Swift Toscane 700 serie biedt de keuze uit twee wagens met enkele bedden en een uitvoering met een groot eilandbed.

De nieuwe Swift Toscane 600 en 700 serie zijn leverbaar vanaf september 2017 en zijn uiteraard te bewonderen op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht.

Like dit artikel
Tweet dit artikel