Swift Group breidt Mondial serie uit

Swift Mondial caravan

Nieuwe indeling in Swift Mondial serie

TIEL – Swift introduceerde vorig seizoen een geheel nieuwe serie voor de Nederlandse markt: de Mondial SE. Deze serie is dermate succesvol geweest dat Swift de serie in modeljaar 2016 gaat uitbreiden met een nieuwe indeling.

Daarmee bestaat de serie komend seizoen uit vier verschillende indelingen, namelijk de drie indelingen van vorig jaar plus de nieuw voor 2016 ontwikkelde Swift Mondial 490 SE.

De Mondial serie krijgt komend seizoen naast de nieuwe indeling ook een fraaiere voorzijde met een breed dakvenster. De achterkant van de wagen is ook vernieuwd en wordt nu van polyester gemaakt. Ook het front bestaat in 2016 volledig uit polyester. Zowel de buitenschaal als de binnenschaal worden hiervan gemaakt. Ook de vloer is nu aan de onderkant voorzien van dit vezel versterkte materiaal. Samen met de vorig jaar geïntroduceerde houtvrije Smart constructie staat deze caravan daardoor nog meer garant voor vele jaren onbezorgd vakantieplezier. Verder krijgen de 2016 modellen van de Mondial SE nieuw gevormde ramen en een bredere buitendeur. De uitstraling aan de binnenzijde is verbeterd met modernere bovenkastjes en vele luxe accessoires.

Nieuw: Swift Mondial 490 SE

Swift MondialOndanks de bescheiden binnenlengte van 5,29 meter heeft de Swift Mondial 490 SE een grote zitgroep aan de voorzijde en een ruime keuken tegenover de buitendeur en TV-unit.

Achterin zien we de slaapkamer met twee enkele bedden en een doorgang naar de ruime badkamer aan de achterzijde.

Overige indelingen

De Swift Mondial serie bestaat naast de genoemde 490 SE uit nog een drietal caravans waarvan de 370 SE de kleinste is. Deze eindkeuken caravan heeft een interne lengte van 3,72 meter. Voorin bevindt zich een ruime zitgroep en aan de achterzijde de brede keuken en de toiletruimte.

Wil men groter, dan is daar de Mondial 420 SE. Deze caravan onderscheidt zich van de meeste andere caravans door de bijzonder grote badkamer aan de achterzijde van de caravan. Ook hier een ruime zitgroep aan de voorzijde die als tweepersoonsbed is te gebruiken of als twee enkele bedden.

De daaropvolgende in de serie is de Mondial 470 SE. Deze caravan heeft een grote slaapkamer aan de achterzijde met een tweepersoonsbed en aansluitend de toiletruime. Een middenkeuken staat tegenover de buitendeur en het TV-meubel. Ook hier is de zitgroep voorin ruim te noemen.

De nieuwe Swift Mondial modellen staan vanaf eind juli bij de dealers.

Like dit artikel
Tweet dit artikel