Swift Group introduceert Toscane camperserie

Swift Toscane campers

De campers van Swift komen naar het Europese vasteland

TIEL – De Swift Group kennen we vooral van de caravan van de merken Sprite en Swift, merken die zich met name de laatste jaren mogen verheugen in een stijgende populairiteit.

Nu vindt de Swift Group dat het tijd is om de exportmarkt te gaan benaderen met een een serie campers. Deze serie campers van Swift worden onder de naam Toscane op de markt gezet.

Momenteel telt de serie drie indelingen die alle op basis van een Fiat Ducato worden gebouwd. Standaard hebben ze een motorvermogen van 130 pk. De serie kenmerkt zich onder anderen door het vele polyester aan de buitenzijde van de camper en de bouwmethode volgens het Swift Smart systeem, De constructie bevat geen hout meer , er is alleen nog maar ‘Pure’ in verwerkt. Dit taaie, harde op polyurethaan gebaseerde zorgt voor een volledig waterdichte constructie zonder overdracht van vocht van de buitenzijde naar binnenkant van de constructie. Hierdoor is de camper zeer goed bestand tegen vochtinwerking en biedt Swift tot 10 jaar garantie op vochtinwerking in de opbouw.

Aan de buitenzijde van de Toscane serie zien we sportieve vormen, die mede mogelijk worden gemaakt door de fraaie opbouw boven de cabine met openslaand panoramaraam en de grote polyester achterwand. Het sportieve accent wordt bovendien nog versterkt door de goed gelukte combinatie van de zwarte cabine die door de bestickering naadloos lijkt over te gaan in de rest van de wagen.

Swift Toscane campersOok aan de binnenzijde van de drie Toscane’s worden we niet teleurgesteld. Op luxe ingestelde camperaars zullen het prachtig afgewerkte meubilair en de fraaie bekleding weten te waarderen, evenals de Truma Combi 4 (of 6) unit voor warm water en verwarming, 90 liter externe geïsoleerde vers watertank met niveau-indicator, 68 liter afvalwatertank ook met indicator, minimaal een 112 liter koelkast, een topklasse ovencombinatie inclusief gril, een kookstel voorzien van 3 gaspitten voorzien van vlamuitvalbeveiliging en elektrische ontsteking, een extra elektrische kookplaat (800 W), een magnetron en nog veel meer.

De kleinste camper van de drie is de Toscane 640 HB, een compacte wagen met een breedte van 2,26 meter. Ondanks zijn compacte lengte van 6,4 meter biedt de Toscane 640 ruimte aan 4 personen. Aan de achterzijde bevindt zich een om te bouwen zitgroep met daarboven een verstelbaar bed weggewerkt tegen het plafond. Standaard heeft de 640 HB een bijna over de gehele achterwand te openen deur zodat er een zeer ruimtelijk gevoel ontstaat. In het midden van de wagen bevindt zich de hangkast en toiletruimte tegenover een de luxe, ruime keuken.

De twee daarop volgende indelingen, de Toscane 774 QB en 774 EB, zijn even lang en breed met respectievelijk 7,75 en 2,38 meter. De Toscane 774 QB beschikt over een ruime zitgroep aan de voorzijde, een middenkeuken met daar tegenover de toiletruimte met aparte douche. Daarachter zien we de grote achterslaapkamer voorzien van tweepersoons eilandbed.

De Toscane 774 EB beschikt naast een grote voorzitgoep en middenkeuken, met daartegen over een grote slimline koelkast, over een slaapkamer met twee enkele bedden en daarachter een luxe toiletruimte over de gehele breedte van de camper, vanaf € 77.495,-, zijn verrassend scherp voor een camper met dergelijk grote standaarduitrusting.

Meer informatie: www.swiftcampers.com.

Like dit artikel
Tweet dit artikel