Swift introduceert de Sterling Continental van polyester

Sterling Continental

Met de polyester Sterling Continental kun je op wintersport

ZUIDOOSTBEEMSTER – De Engelse caravanfabrikant Sterling, onderdeel van de Swift Group,  heeft een caravan ontwikkeld die volledig uit polyester bestaat: de Sterling Continental.

Aan het nieuwste model van Sterling komt geen hout of ABS meer te pas. De Sterling Continental is van binnen en buiten volledig opgebouwd uit polyester. De verbinding tussen vloer en dak bestaat uit een geïsoleerd aluminium profiel. “Van kromtreken, uitzetten of krimpen heeft het frame van de Sterling Continental dus geen last”, aldus Cor de Vries, dealer van de Sterling Continental en eigenaar van Van Vlierden Caravans in Zuidoostbeemster. “Het polyester exterieur is bovendien goed bestand tegen een hagelbui.”

Sterling is een merk van de Swift Group, producent van de caravanmerken Swift, Sprite en Sterling. “Het bijzondere aan Engelse caravans is het uitvoeringsniveau”, vindt De Vries. “Een keuken met oven, grill en een vierpits kooktoestel en centrale verwarming  op vloeistof zijn min of meer standaard voor Engelse caravans.”

Aerodynamische vormgeving

De Sterling Continental heeft een aerodynamische vorm die uitgebreid is getest op de Millbrook Proving Ground, een bekend testcircuit in Engeland. “Meer dan de Duitse caravanbouwers, doen de Engelsen aan innovatie”, meent De Vries. “Uit de tests is gebleken dat de aerodynamische voor- en achterkant van de caravan zo’n 18% zuiniger rijdt dan bestaande modellen.”

Badkamer achterin

De Sterling Continental is verkrijgbaar in vier indelingen: een fransbed, een eilandbed, een tandem-asser met eilandbed en de traditionele indeling met twee bedden langszij en een grote badkamer achterin. Alle indelingen beschikken over een douchecabine. “Een kleinere caravan, ook die van 4.60m lengte, beschikt zodoende over heel veel leefruimte. Door de extra brede sunroof is het interieur bovendien erg licht.”

Winterkamperen

Als het buiten 15 graden vriest, is het interieur van de Sterling Continental binnen vier uur op 20 graden Celsius te brengen. Dit komt overeen met een Klasse 3, de hoogste klasse in het Engelse isolatieclassificatiesysteem (Thermal Grade Insulation) voor caravans. De caravan is dan ook volledig geïsoleerd, inclusief de vloer en uitgerust met een vloerverwarming op vloeistof.

Sterling Continental richt zich met de prijsstelling op het hogere segment. Afgelopen week heeft De Vries de eerste Sterling Continental verkocht aan een ouder stel met veel caravanervaring. “Zij willen met hun Continental lekker naar de wintersport en daar leent dit model zich uitstekend voor.”

Het leeggewicht van de Sterling Continental 480 bedraagt 1288kg (dit model is 4.60m lang).

Like dit artikel
Tweet dit artikel