Swift introduceert luxe buscampers

Swift Toscane buscamper

Swift introduceert luxe buscampers

We hebben inmiddels alweer enige tijd kunnen wennen aan het feit dat Swift ook campers maakt, en dat deze ook in Nederland verkrijgbaar zijn.

Vorig modeljaar introduceerde Swift bij de campers de nieuwe Toscane-serie. Om deze toch al uitgebreide serie nog completer te maken, introduceert Swift in deze serie nu ook een buscamper.

De Swift Toscane-serie bestond vorig seizoen uit 5 indelingen uit de ‘normale’ 600-serie en de luxere 700-serie. Deze modellen worden komend modeljaar vrijwel ongewijzigd voortgezet. Daarnaast breidt Swift het programma uit met een nieuwe buscamper, de Toscane 599 FB.

Zoals uit het typenummer blijkt is dit een compacte buscamper met een lengte van net geen 6 meter. De Swift Toscane 599 FB wordt gebouwd op basis van een Fiat Ducato met een 130 pk dieselmotor. Ondanks de compacte afmetingen is de Toscane 599 FB verrassend ruim. Achterin de camper bevindt zich een dwars geplaatst tweepersoons bed met een lengte van 1,90 meter. De voorstoelen kunnen worden omgedraaid waarna er een gezellige zit ontstaat met een zitbank die genoeg ruimte biedt voor gezellige avonden. Middenin in de camper bevindt zich de toiletruimte en keuken.

De Toscane-campers zijn allesbehalve een instapmodel. Dat is ook te zien aan de buitenkant van de 599 FB. De camper is gespoten in Iron Grey metallic en is voorzien van fraaie graphics en lichtmetalen wielen.

Het interieur is prachtig afgewerkt met luxe stoffering en uitneembaar tapijt. De standaarduitrusting van de Toscane 599 FB is zeer uitgebreid met o.a. cabine-airconditioning, standaard ESP op de wagen, achteruitrijcamera, parkeersensoren, rook- en koolmonoxide melders, 85 liter Dometic koelkast, Truma Combi 4 voor verwarming en warm water, lichtpakket met dimbare LED-spotjes, winterpakket met verwarmde tanks en geïsoleerde leidingen.

De nieuwe Swift Toscane 599 FB is net als de 600 en 700 serie leverbaar vanaf september 2018.

Like dit artikel
Tweet dit artikel