’t Rooth in Maasbree en de Sparrenhof in Gasselte zijn Camperlocatie van het Jaar 2022

NKC Campercontact Camperlocatie van het Jaar 2022

’t Rooth in Maasbree en de Sparrenhof in Gasselte zijn Camperlocatie van het Jaar 2022

Gisteren maakte de NKC de winnaars van de Camperlocatie van het Jaar 2022 bekend. De winst ging naar Camperplaats ’t Rooth in het Limburgse Maasbree én SVR Landschapscamping Sparrenhof.

Men reikt de prijs voor de Camperlocatie van het Jaar’ dit jaar voor het eerst in twee categorieën uit: camperplaatsen en campings. De prijs wordt sinds enige jaren door de NKC en Campercontact uitgereikt om de kwaliteitsverbetering van overnachtingslocaties voor camperaars te stimuleren.

Camperlocatie van het Jaar

De winnaars worden bepaald aan de hand van de hoogste gemiddelde beoordeling in de app en de website van Campercontact. Op Campercontact, waar camperaars alle mogelijke informatie over nagenoeg alle overnachtingsplaatsen in Europa kunnen vinden, kunnen camperaars hun waardering en eventuele opmerkingen achterlaten voor de beheerders van de overnachtingsplaatsen. Er zijn op Campercontact in totaal ruim 2.400 locaties in Nederland te vinden. Alleen locaties die het voorgaande jaar minimaal twaalf beoordelingen hebben gehad, kunnen meedingen naar de onderscheiding.

’t Rooth in Maasbree

Camperplaats ’t Rooth in MaasbreeVeel waardering was er voor de goed verzorgde faciliteiten van camperlocatie ’t Rooth in Maasbree. Dat geldt ook voor de omgeving. Deze is volgens de waarderingen ruimtelijk en rustig. Ook de vriendelijke en gastvrije eigenaren vallen in de smaak bij de gasten.

Deze camperplaats bestaat pas een jaar zodat het bewonderenswaardig is dat men in het eerste jaar direct tot winnende camperlocatie wordt gekozen. Eigenaren Bart en Jamie: “We zijn afgelopen jaar met veel enthousiasme begonnen aan dit avontuur en dus nieuw in deze sector. Voor ons betekent het dan ook erg veel dat we gewonnen hebben. Iedere mooie review was een compliment op zich. En dit is de kers op de taart”.

SVR Landschapscamping de Sparrenhof

SVR Landschapscamping de SparrenhofEen maximale score van vijf sterren, dat was de waardering voor SVR Landschapscamping de Sparrenhof. De gasten geven aan dat de camping royale, groene camperplekken biedt. Ook vinden de bezoekers de camping een ideale uitvalsbasis om in de omgeving te wandelen of fietsen.

Uiteraard zijn de eigenaren, Carlo en Claudia Hadderingh, erg dankbaar en blij met de onderscheiding. Ze zien de toekomst ook met veel plezier tegemoet: “Dat we gewonnen hebben betekent voor ons een extra bevestiging dat onze gasten hebben genoten van hun verblijf en dat is voor ons heel belangrijk. In coronatijd hebben veel mensen kunnen ervaren hoe mooi Nederland is en met name Drenthe. We merken dat er veel vraag is naar plaatsen. We hebben zin om het seizoen te starten en hopen weer veel gasten te mogen ontvangen.”

Buitenlandse camperlocaties

Er zijn ook camperlocaties in andere landen van Europa in de prijzen gevallen:

  • België: Camperplaats ‘t Meikensbos en Camping Frankental.
  • Duitsland: Camperplaats Am Rappenfelsen en Campingpark Lug ins Land.
  • Frankrijk: Camperplaats Le Bénardier en Camping Verte Rive.
  • Italië: Camperplaats Area Camper Kartodromo Matera en Agriturismo L’Urteia.
  • Spanje: Camperplaats La Signatura en Cáceres Camping Cat.1.

Bron: NKC
Foto’s: Campercontact

Like dit artikel
Tweet dit artikel