Tambu Outdoor: nieuw merk met uitsluitend duurzame producten

Tambu Outdoor duurzame tenten en slaapzakken

Tambu Outdoor: nieuw merk met uitsluitend duurzame producten

Tambu is een nieuw outdoormerk, dat eind 2020 is opgericht. Het Duitse merk heeft zich ten doel gesteld milieubewust kamperen tegen een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding mogelijk te maken.

Naar eigen zeggen is Tambu het eerste tentenmerk in Europa dat zijn volledige collectie uit gerecyclede en milieuvriendelijke materialen vervaardigt. Het kunststof van de tentstoffen is bijvoorbeeld volledig gemaakt van oude PET-flessen.

Uitsluitend gerecycled kunststof

Door gerecycled polyester te gebruiken, helpt Tambu het milieu te beschermen en de oceanen te bevrijden van plastic. Tambu vervaardigt de producten daar, waar ook het plastic afval vandaan komt: in Azië. Daar werkt Tambu rechtstreeks samen met een fabriek. Dit om de toeleveringsketen zo kort en transparant mogelijk te houden. Alleen zo kunnen de mensen van Tambu er zeker van zijn dat ze belofte aan hun klanten waar kunnen maken: tenten en slaapzakken gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

Tenten, slaapzakken, en later ook campingmeubelen

Aanvankelijk bestond het productenpalet van het Duitse merk uitsluitend uit tenten. Dit voorjaar is het uitgebreid met slaapzakken. Deze kenmerken zich door vulling met “ganzendonsgevoel” van Cluster-Loft-Eco 19. Dit is een duurzaam alternatief, waarvan de eigenschappen voor een groot vergelijkbaar zijn met die van dons. Men is van plan om het programma nog verder uit te breiden. De volgende stap zal waarschijnlijk campingmeubilair zijn.

In totaal omvat het programma op dit moment 8 slaapzakken, 1 bivakzak, 1 daktent en 23 ‘normale’ tenten. De tenten zijn onderverdeeld in drie collecties: “Base, ”Origin” en “Core”. Onderstaand een paar voorbeelden uit de tentencollectie van Tambu.

Agnikunda trekkerstent

Tambu Outdoor Agnikunda tentDe Agkinunda is een 4 persoons trekkingtent met een zogenaamde Vis-à-Vis indeling. De twee grote deuren zijn volledig afgedekt met gaasinzetstukken en zorgen voor een  uitstekende ventilatie. Het gerecyclede polyester tentdoek is met ripstop verstevigd en de aluminium stokken maken deze trekkingtent licht en duurzaam. Dankzij de ingenaaide tentvloer is het ook bij slecht weer prettig toeven in de leefruimte van de 8,5 kilo wegende Agnikunda.

Husir familietent

Tambu Outdoor Husir tentMet de Husir richt Tambu zich meer op families. Deze 4-persoons ‘Air’ tunneltent weegt 18 kilo en is oppompbaar, en dus snel en makkelijk op te zetten, ook bij slechte weersomstandigheden. Dankzij de overdekte zijingang is ten allen tijde een goede ventilatie mogelijk. Het stevige ingenaaide grondzeil houdt de tent vrij van zand, water en ongedierte. De buiten- en binnentent is gemaakt van gerecycled polyester en de tent kenmerkt zich door de vele doordachte details.

Yano daktent

Tambu Outdoor Yano daktentDe Yano daktent is geschikt voor 2 personen. Hij weegt slechts ca. 39 kg. Daardoor is het vrij eenvoudig om deze met 2 personen op de dakdrager van de auto te monteren en past hij op nagenoeg iedere auto. Voor het tentdoek maakt Tambu gebruik van een katoenmix – de 65% kunststof is helemaal afkomstig van PET-flessen – met ripstop versteviging. De tent heeft diverse goed doordachte details waaronder een opbergzak voor de schoenen. De tent wordt geleverd inclusief ladder en luchtbed.

Like dit artikel
Tweet dit artikel