De Tammock: een hangmat waar je geen bomen voor nodig hebt

Tammock hangmat frame afdekzeil

De Tammock: een hangmat waar je geen bomen voor nodig hebt

De hangmat is hier vooral bekend om in te relaxen maar vanuit de VS komen steeds meer hangmatten waarin je ook prima in de natuur kunt overnachten. Natuurlijk mag dat in Nederland officieel niet maar het komt steeds vaker voor, met name onder de ‘bushcrafters’.

Als je in een hangmat wilt overnachten maar er zijn geen bruikbare bomen in de buurt, dan is de Tammock een oplossing. Dat is een overdekte hangmat waar je geen bomen voor nodig hebt.

De naam Tammock is afgeleid van het Engelse woord ‘hammock’ voor hangmat. Hij is voor eigen gebruik al uitgebreid getest in de prachtige, uitgestrekte woestijnen in het zuiden van Utah maar is nu ook gewoon te koop bij LIT Outdoors.

Beschermd tegen de elementen

Tammock hangmat frame afdekzeilDe Tammock bestaat uit een hangmat, waterdicht afdekzeil en een frame om de hangmat zonder bomen op te kunnen hangen. Dat waterdichte afdekzeil gaat veel verder dan een eenvoudig spatzeiltje, het is min of meer een complete water- en insectendichte tent die precies over de hangmat heen past. Het frame waar de hangmat aan hangt, fungeert ook als frame voor de tent. Daardoor is er slechts een boogstok nodig. Dankzij die ‘tent’ lig je altijd heerlijk droog en heb je ook geen last van insecten. Met mooi weer kun je de tent uiteraard ook achterwege laten. Uiteraard wordt de Tammock in een handige opbergtas geleverd. Verder beschikt de Tammock bij de uiteinden over de nodige opbergruimte om je spulletjes waterdicht op te kunnen bergen. De tent van de Tammock is ruim genoeg om heerlijk een beetje met de hangmat te schommelen om dat heerlijke ‘hangmatgevoel’ te evenaren.

Niet bepaald lichtgewicht

Rugzakkampeerders zullen niet zo gauw voor de Tammock kiezen, hij weegt namelijk zo’n 18 kilo. Logisch, het frame moet een behoorlijk draagvermogen (180 kilo) hebben en dat is daarom behoorlijk robuust uitgevoerd. Maar wie prijs stelt op een bijzondere slaapplek, heerlijk schommelend in de natuur maar toch goed beschermd tegen de elementen, zou de aanschaf van een Tammock kunnen overwegen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel