TC Leipzig 2020 en CMT Stuttgart 2021 vanwege coronapandemie geannuleerd

TC Leipzig 2020 en CMT Stuttgart 2021 vanwege coronapandemie geannuleerd

TC Leipzig 2020 en CMT Stuttgart 2021 vanwege coronapandemie geannuleerd

De aankomende edities van de twee grootste toeristische beurzen in Duitsland, de TC Leipzig en de CMT in Stuttgart, zijn vanwege de coronapandemie geannuleerd.

Hoewel de kans dat deze beurzen door konden gaan sowieso met de dag kleiner werd, was de afzegging van de merken van de Erwin Hymer Groep aanleiding om de beurzen nu al te annuleren.

Vorige week werd bekend dat alle merken van de Erwin Hymer Group – die dit jaar sowieso al hun beursdeelnames hadden afgezegd, ook hun deelname aan beurzen in 2021 zouden heroverwegen. Zij hadden hun deelname aan de beurzen T&C Leipzig 2020 en CMT 2021 al geannuleerd. Aansluitend heeft de organisator van beide beurzen, de Messe Stuttgart, geconcludeerd dat de ontwikkeling van de coronabesmettingscijfers het niet toelaat om deze beurzen plaats te laten vinden.

De TC Leipzig 2020 is geannuleerd en voor de CMT in Stuttgart, die normaal gesproken in januari 2021 plaats zou vinden, wordt op dit moment waarschijnlijk een alternatieve datum in de zomer gezocht.

Geen lichtvaardige beslissing

Guido von Vacano, lid van het managementteam van Messe Stuttgart, zei: “We hebben deze beslissing niet lichtvaardig genomen. In de afgelopen weken en maanden hebben we veel aanmoediging en steun gekregen van alle exposanten en partners, en het aantal inschrijvingen is uitstekend geweest. Ondanks een erkend veiligheids- en hygiëneconcept en de onvermoeibare inzet van alle collega’s vindt ’s werelds grootste openbare tentoonstelling voor toerisme en vrije tijd helaas niet plaats. „

De uiteindelijke redenen voor de annulering was het aantal infecties en de ontwikkelingen in verband met de coronapandemie in het gebied van Baden-Württemberg in de afgelopen dagen. “Door de uiterst dynamische en onvoorspelbare ontwikkeling van de coronapandemie hebben we nu besloten deze moeilijke stap voor alle betrokken partijen te nemen”, aldus von Vacano. “We betreuren de annulering ten zeerste. We hadden de toeristische sector dit broodnodige platform willen bieden en ook reclame willen maken voor kamperen, dat op dit moment zoveel aandacht trekt. Een groot dankwoord aan alle exposanten en partners die ons hun vertrouwen hebben geschonken”, aldus von Vacano.

Zomers concept

Intussen wordt in het voorjaar of de zomer van 2021 in het beurscentrum van Stuttgart een ‘CMT zomerconcept’ ontwikkeld dat een thuis zou kunnen bieden aan de toeristische en kampeerbranche.

 

Foto: Messe Stuttgart

Like dit artikel
Tweet dit artikel