TEC campers, modeljaar 2010

kampeerzaken.nlTEC gaat op het gebied van campers voor modeljaar 2010 de nodige vernieuwingen doorvoeren. Zo wordt het leveringsprogramma over de gehele lijn aangepast, waarbij het aantal modellen weliswaar wat wordt beperkt, maar ook beter op de behoeften van de consument is afgestemd.

 

Er wordt komend seizoen door TEC wat meer nadruk gelegd op de compactere campers, die steeds populairder worden. Dit betreft niet alleen buscampers en semi-integraal campers, maar ook alkoof campers en integraal campers. Waar een aantal indelingen zullen juist verdwijnen, zullen er ook een aantal nieuwe indelingen met een lengte tot 6 à 7 meter bij komen.


 

Kleerkast of koelkast

kampeerzaken.nlBij diverse uitvoeringen krijgt de klant de keuze tussen bijvoorbeeld een aparte kleerkast en een standaard koelkast, of een grote koelkast en de kleerkast in één van de éénpersoons bedden. In het laatste geval is komt de garderobestang bij het openen van de kast automatisch naar voren.

Lager vrijstaand bed en 2 kleerkasten

kampeerzaken.nlDe koper kan nu bij bepaalde modellen ook kiezen voor indeling met een lagere garage, zodat daardoor het vrijstaande bed wat minder hoog geplaatst is. De mogelijkheid om kleding af te hangen, die normaliter in het vrijstaande bed is geplaatst, wordt dan verplaatst naar 2 aparte kleerkasten.

Hagelbestendig

kampeerzaken.nlDe TEC campers kunnen in modeljaar 2010 worden uitgevoerd met een hagelbestendig dak. Dit gebeurt, afhankelijk van het model, deels standaard en deels optioneel. Het nieuwe materiaal dat TEC voor dit dak gebruikt is een speciale glasvezelversterkte kunststof met een elastische gelcoat. Hierdoor is het op zowel vlakke als gebogen carosseriedelen te gebruiken.

Gewichtsbesparing

kampeerzaken.nlBovendien gaat TEC voor haar campers, te beginnen met grotere alkoof campers, een gewichtsbesparend plaatmateriaal gebruiken. Dit materiaal, dat zowel lichter als stijver is, wordt selectief gebruikt maar kan een 6-persoons camper 50 à 60 kilo lichter maken.

Chassis

kampeerzaken.nlTEC zal haar campers van modeljaar 2010 voornamelijk op basis van een Fiat Ducato en Ford Transit bouwen.

Bergruimte

kampeerzaken.nlDe semi-integraal campers zullen komend seizoenjaar worden uitgevoerd met een afsluitbare bergruimte boven de cabine

Keuken

kampeerzaken.nlDe keuken is qua indeling en constructie verbeterd, en uitgevoerd in nieuwe kleuren. De bevestiging van de laden is geheel herzien.

Controlepaneel

kampeerzaken.nlVroeger was er de keus tussen een eenvoudig, en een uitgebreid controlepaneel. TEC gaat een nieuw paneel toepassen, dat betrouwbaarder en eenvoudige te bedienen is dan de voorgaande panelen, maar toch voldoende mogelijkheden biedt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel