Facelift voor T.E.C. Tour en Travel King caravans model 2009

kampeerzaken.nlOok T.E.C. caravans gaat in modeljaar 2009 vernieuwen: de Tour en de Travel King caravans worden geheel vernieuwd. De geheel nieuw opgebouwde caravan wordt ook qua exterieur en interieur geheel nieuw vormgegeven.
Door de nieuwe opbouw zijn er ook meer mogelijkheden onstaan om een aantal nieuwe items toe te passen. De achterzijde staat nagenoeg vertikaal om zoveel mogelijk ruimte te creëren en is, net als de voorkant, uit één geheel geperst voor een maximale stabiliteit.

 De buitenbeplating is van licht blauwgrijs, glad aluminium, afgewerkt met witte details en fraaie wielkasten.

De disselkast kan extra ver worden geopend zodat de gasflessen makkelijk kunnen worden bereikt, en is voorzien van een afwateringsrand zodat er zelfs bij een geopende disselkast geen regenwater naar binnen kan lopen. Door het kleine extra klepje vlak boven het handvat van de disselkast kan men de gaskraan bereiken terwijl de disselkast gesloten blijft. Handig, zeker als de disselkast door een fietsendrager moeilijk te bereiken is.
kampeerzaken.nlDoor de vertikale achterwand en de vrij steile voorwand is er volop ruimte voor grote bovenkastjes zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke indruk. Ook de kastjes in de hoeken zijn normaal te gebruiken, wat de bergruimte uiteraard ten goede komt.
De deurtjes van het keukenblok zijn deels uitgevoerd in cremekleuring plexiglas, dat fraai combineert met het notenhouten decor.
kampeerzaken.nlDat houtdecor vinden we ook terug in de natte cel, waar we ook het fraaie Dometic cassettetoilet tegenkomen, uitgevoerd met een uitneembaar keramiek interier. Optioneel kan de natte cel worden uitgerust met een doucheset.
De lattenbodems kunnen optioneel worden voorzien van een verstelbaar hoofdeinde. Verder werkt T.E.C. zoals vanouds met optiepakketten. Voor de Tour kan men kiezen uit Rubinpakket 1 of 2, de Travelking biedt de keus uit Saphirpakket 1 of 2.
kampeerzaken.nlHet laatste pakket omvat ook het AL-KO ATC systeem.

Like dit artikel
Tweet dit artikel