Techni Ice houdt voedsel en drank veel langer “cool”

kampeerzaken.nlMet de introductie van Techni Ice is ook in Nederland sinds kort een sterk verbeterd koel-product verkrijgbaar. Gebaseerd op een revolutionaire techniek afkomstig uit Australië, houdt Techni Ice producten zoals levensmiddelen en dranken veel langer koel dan de tot nu toe gangbare koelproducten.
Techni Ice bestaat uit kunststof vellen die worden gevuld met water. Na 12 uur in de vriezer is het vel, dat ook dan nog flexibel is, klaar voor gebruik. Bij voorbeeld in de koelbox of op reis met bederfelijke producten zoals vis, vlees, snijbloemen of groenten.
 Amerikaans onderzoek laat zien dat Techni Ice, dat is gebaseerd op een polymeer-technologie, veel langer kou vasthoudt dan tot nu toe gebruikte koelelementen of ijsblokken. Zo duurt het gemiddeld 18 uur voordat Techni Ice is opgewarmd van – 18 C tot + 6,1 C.
kampeerzaken.nlTechni Ice kan ook als hot pack worden toegepast, het houdt namelijk ook warmte langer vast. Door de gevulde vellen in de magnetron te verwarmen kan een ideale warmtebron worden gemaakt, geschikt om levensmiddelen warm te houden (bij voorbeeld afhaalmaaltijden, pizza’s etc.). Maar ook voor de behandeling van (sport)blessures doet Techni Ice als hot en cold pack dienst.
Doordat de vellen op maat geknipt kunnen worden en in bevroren toestand flexibel blijven is Techni Ice zeer gebruiksvriendelijk. Een ander voordeel is dat het niet smelt en er dus geen vocht vrijkomt. Ook is Techni Ice zeer sterk: elke cel kan tot 30 kilogram worden belast. Er wordt drie jaar onvoorwaardelijke vervangingsgarantie op de vellen gegeven.
Meer informatie op www.techniice.nl

Like dit artikel
Tweet dit artikel