Technik Caravane Rallye kan dit jaar wél doorgaan

Technik Caravane Rallye 2022

Technik Caravane Rallye kan dit jaar wél doorgaan

De Technik Caravane Rallye is een nog vrij jonge rally waarbij de nadruk ligt op oriëntatie, vaardigheid en bovenal teamgeest.

Na een gedwongen pauze vanwege de coronapandemie kan de vierde editie van deze rally, die ook in 2015, 2016 en 2018 werd gehouden, dit jaar wél doorgang vinden. De rally zal plaats vinden van 16 tot 19 juni, het start- en eindpunt is de fabriek van Carthago in het Zuid-Duitse Aulendorf.

Er kunnen uitsluitend campers aan de Technik Caravane Rallye deelnemen en het aantal is bij deze editie beperkt tot 75 voertuigen. Wie ‘Technik Caravane’ niet kent: dit is een roadtour waarin een aantal toeleveranciers uit de camperbranche camperaars kennis willen laten maken met de technische apparatuur die in campers wordt gebruikt. Deze naar verluidt ‘grootste mobiele beurs in de branche’ gaat om de twee jaar op tournee. Men strijkt onderweg neer op drie verschillende locaties waar de deelnemende bedrijven klaar staan alle vragen over technische toebehoren en accessoires voor campers en caravans beantwoorden.

De rally heeft een totale afstand van 250 kilometer. Deze zal in twee etappes worden afgelegd. Waarschijnlijk zijn er ook tien speciale etappes op voor het openbaar verkeer afgesloten gedeelten. Ook camperaars zonder ervaring kunnen aan het evenement deelnemen. Alles wordt uitvoerig in de briefing voorafgaand aan de rally uitgelegd. Zoals gezegd gaat het bij de Technik Caravane Rally om oriëntatie, vaardigheid en bovenal teamgeest. Het is wel belangrijk om het rijden met de camper goed te kunnen beheersen en goed te kunnen letten op de tijden, afstanden én de exacte route. Maar het plezier gaat natuurlijk voor alles. De teams die aan eerdere edities van de Technik Caravane Rallye hebben deelgenomen, zijn nog steeds enthousiast over het gevoel en het professionalisme van het evenement.

Meedoen? Schrijf je dan snel in!

Aangezien het aantal deelnemers beperkt is tot 75 voertuigen, is het verstandig om snel in te schrijven. De beschikbare startplaatsen zijn meestal al vóór de officiële uiterste inschrijvingsdatum (15 april) volgeboekt zijn. De inschrijvingsformulieren voor de Technik Caravane Rallye zijn beschikbaar op de website van Technik Caravane.

Tijdens het hele evenement biedt de Technik Caravane-marktkraam alle bezoekers en rallydeelnemers de mogelijkheid om informatie in te winnen over alle aspecten van de campertechniek – rechtstreeks van de fabrikant.

Like dit artikel
Tweet dit artikel