Telair vernieuwt Silent 8400 H

Telair Silent 8400H airco

Door de warmtepomp van de Telair Silent 8400H heeft deze airconditioner een geringer energieverbruik

ERMELO – Samen met de andere Silent en DualClima modellen van onderscheidt de Telair Silent 8400H zich met name door een geruisarme werking van de airconditioner unit.

Daardoor is het geluidsniveau bij een ingeschakelde airconditioner zowel binnen in de caravan of camper als daarbuiten merkbaar lager dan bij veel andere airco’s. Dat is niet alleen wel zo prettig voor de gebruikers, maar ook voor de medekampeerders.

Zowel het koelen als het verwarmen gebeurt met een geringe stroomopname. Net als de DualClima beschikt de Telair Silent 8400H airconditioner namelijk over een warmtepomp in plaats van een verwarmingsspiraal. Door de toepassing van een warmtepomp is het opgenomen vermogen ook bij het gebruik als (bij)verwarming bijzonder laag. De airco kan daardoor ook worden ingezet als het elektriciteitsnet van de camping of camperplaats een beperkte capaciteit heeft.

Telair heeft de buitenunit opnieuw ontworpen. Deze heeft een modern uiterlijk gekregen en kan door de dealer makkelijker worden geïnstalleerd. Door de zeer geringe hoogte heeft de unit een lagere luchtweerstand. De diffusor is onveranderd gebleven, deze beschikt over 2 individueel instelbare uitstroomopeningen. De lucht passeert voordat deze gekoeld wordt eerst een eenvoudig te reinigen filter. Dit filter voorkomt onder andere dat de unit door stof gaat vervuilen.

Voorts is het nieuwe model van Telair voorzien van een afstandsbediening met timer functie waardoor men de airconditioner kan laten starten op een vooraf ingesteld tijdstip.

Like dit artikel
Tweet dit artikel