Teleco introduceert nieuwe Silent Plus airconditioning

Teleco Silent Plus airco

Teleco introduceert nieuwe Silent Plus airconditioning

Na een ontwikkelingstijd van 18 maanden heeft Teleco de nieuwe generatie van de bekende ‘Silent’ airconditioning aangekondigd.

Naast de diverse, verbeterde ‘standaard’ uitvoeringen is de airconditioning dit kampeerseizoen ook in meerdere ‘Plus’ uitvoeringen verkrijgbaar.

Vervanger van Silent 8400H en Silent 7400H

De nieuwe Plus-modellen lijken een uitbreiding van het modellengamma van Teleco – maar schijn bedriegt. De Plus airconditionings vervangen namelijk verschillende standaard Silent airco’s uit voorgaande jaren. Zo vervangt de Silent Plus 8100H de Silent 8400H en de Silent 7400H.

Luxe uitgevoerd

Wél bieden deze extra luxe uitgevoerde modellen “ongeëvenaarde prestatie” en “verbeterde ergonomie”. Denk hierbij aan een extra slank uitgevoerde airconditioning met geïntegreerde verlichting en een sprekende display. Ook zijn, zoals de naam suggereert, deze modellen nóg stiller. Dit is te danken aan de nieuwe diffuser, die meer vermogen levert zonder meer herrie te maken.

Duurzame koelvloeistof

Sinds 2020 maakt Teleco gebruik van de R32 koelvloeistof. Dit is een duurzame koelvloeistof met een minimale ‘Ozone Depletion Potential’ en met de helft minder ‘Global Warming Potential’ dan het R407C gas dat normaliter wordt gebruikt. Hiermee zijn de airco’s van Teleco zo’n 70% duurzamer.

Airconditioning, verwarming en ventilatie

Evenals voorgaande modellen kunnen de Silent Plus airco’s ook dienst doen als verwarming. Door de efficiënte warmtepomp is de Plus geschikt tot buitentemperaturen van 4 graden Celsius. Bovendien beschikt de Teleco-airco over een ventilatie-functie.

Nog platter

De Silent Plus is significant kleiner dan de standaard Silent airconditioning. In plaats van 51 bij 52,5 centimeter is de Plus slechts 45 bij 45. Hierdoor kan deze met gemak worden geplaatst zonder in de weg te zitten. Daarnaast zijn de Plus-modellen twee centimeter platter dan de normale Silent airconditioningunits.

Like dit artikel
Tweet dit artikel