Teleco introduceert semi-flexibel zonnepaneel

Teleco semi-flexibel zonnepaneel

Teleco introduceert semi-flexibel zonnepaneel

Teleco introduceert een nieuwe semi-flexibel zonnepaneel dat speciaal is ontwikkeld zijn om op campers en caravans te monteren.

Het nieuwe zonnepaneel, de TSPF 110W, is al bij de dealers verkrijgbaar. Het heeft een maximaal vermogen van 110 Watt en een gewicht van slechts 1,8 kg.

Plat, licht en flexibel

De nieuwe module meet 1216x533x2mm. Doordat het semiflexibel is, is het dé oplossing voor veel situaties waar je men normaal gesproken mee te maken krijgt bij vast gemonteerd zonnepanelen. Je kunt het namelijk op veel meer plaatsen monteren waardoor je zo efficiënt mogelijk met de ruimte op het dak van de caravan of camper kunt omgaan. Veel niet-flexibele zonnepanelen zijn die vast op recreatievoertuigen geïnstalleerd zijn. Een ander belangrijk voordeel is het geringe gewicht van slechts 1,8 kilo. Hierdoor beperkt het paneel het laadvermogen zo min mogelijk. Ook wordt de stabiliteit van het voertuig, aangezien zo’n paneel op het dak wordt gemonteerd, slechts minimaal beïnvloed. Een traditioneel zonnepaneel weegt inclusief frame al gauw zo’n 10 kilo.

Water-, wind- en zoutbestendig

De TSPF 110W modules van Teleco bevatten zonnecellen die zijn samengesteld uit het zuiverste soort silicium, het zogenaamde monokristallijn silicium. Hierdoor zijn zij efficiënter, compacter en duurzamer vergeleken met polykristallijne modellen. Ze zijn bijzonder efficiënt en leveren ook bij hoge buitentemperaturen nog uitstekende prestaties.

Beloopbaar en water-, wind- en zoutbestendig

Omdat de Teleco-modules oorspronkelijk zijn ontwikkeld voor gebruik in de scheepvaart, zijn ze water-, wind- en zoutbestendig. Ze zijn in hoge mate bestendig tegen extreme weersomstandigheden en schadelijke invloeden, inclusief temperatuurschommelingen en felle zonnestralen. Door de grote mechanische bestendigheid heeft de TSPF 110W module geen hinder van schokken en trillingen. Bovendien is de module beloopbaar. Doordat het paneel gemonteerd en daarna vastgelijmd wordt, vormt het één geheel met het dak. Het sluit perfect aan op het dak, ook op punten met holle of bolle gedeelten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel