Teleco LiFePO4-accu’s nog makkelijker te beheren met bedieningspaneel en bluetooth

Teleco LiFePO4-accu’s  bluetooth wandpaneel

Teleco LiFePO4-accu’s nog makkelijker te beheren met bedieningspaneel en bluetooth

Het controleren en beheren van de Extra Pro LiFePO4-accu’s van Teleco is nu nog eenvoudiger. Da fabrikant heeft namelijk een nieuw wandbedieningspaneel én de mogelijkheid om de accu’s via een Bluetooth-connectie te beheren ontwikkeld.

LiFePO4-accu’s hebben absoluut hun voordelen in recreatievoertuigen. Ze zijn bij een vergelijkbare capaciteit aanzienlijk kleiner en lichter. Bovendien zijn ze sneller te laden en hebben ze een langere levensduur. Maar ze zijn ook kostbaar. Reden om ze met zorg te gebruiken.

Draadloos beheren via Teleco App

Om een goed inzicht te krijgen in de status en conditie van de Teleco LiFePO4-accu’s, heeft Teleco uitgebreid met Bluetooth connectiviteit. Op die manier kun je via de Teleco app informatie zoals de laadstatus, spanning en stroom inzien. Bovendien kun je de Extra Pro accu’s dankzij de inwindige simkaart ook verbinden met de Teleco Hub. Deze kan via het telefoonnetwerk met de Teleco app communiceren, ongeacht waar je je bevindt.

Beheer via wandpaneel

Er is ook een traditionelere methode om de status van de accu’s in te zien, namelijk via het nieuw ontwikkelde bedieningspaneel dat hierboven is afgebeeld. Dat wordt via een kabel met de accu’s verbonden en wordt aan een wand van het voertuig gemonteerd. Behalve het aflezen van de laadstatus kun je via een schakelaar ook de stallingsmodus in- of uitschakelen.

Extra Pro LiFePO4-accu’s

De Extra Pro LiFePO4-accu’s zijn het topmodel in het accu-aanbod van Teleco en bieden een hogere energiedichtheid. Ze kunnen, vergeleken met accu’s van hetzelfde gewicht en volume, een grotere hoeveelheid energie opslaan. Door een geïntegreerd “Battery Management System” (BMS) wordt tijdens het opladen als tijdens het ontladen de spanning van elke afzonderlijke accucel gecontroleerd. De accu wordt ook beschermd tegen problemen die veroorzaakt worden door hoge temperaturen, overlading en te diepe ontlading. De BMS biedt tal van functies, toepassingen en voordelen: geïntegreerde CAN-BUS, CI BUS en Bluetooth communicatie, geïntegreerde BMS stuurelektronica met programmeerbare I/O, geïntegreerd solid-state veiligheidsontkoppelingsrelais, autosleep mode functie en wake-up knop, diagnose en foutenregistratie.

Like dit artikel
Tweet dit artikel