Teleco vernieuwt de TBCM Pro-laders

Teleco TBCM Pro-laders

Teleco vernieuwt de TBCM Pro-laders

De Teleco TCBM Pro-laders zijn nog niet zo lang op de markt. Toch introduceert Teleco alweer de vernieuwde en verbeterde uitvoeringen. Teleco meldt dat de nieuwe TBCM PRO 45/30/350 nog meer vermogen en mogelijkheden bieden.

Bovendien zijn de laders geschikt voor het opladen van alle soorten accu’s. Daarbij kiest de innovatieve acculader steeds automatisch de beste bron. De serie laders is volgens Teleco opnieuw ontwikkeld, biedt dus meer vermogen en ook tal van nieuwe functies en mogelijkheden.

Betere prestaties

De nieuwe TBCM Pro 45/30/350 komen in de plaats van de TBC3i Pro 30/20/250. Ze laden de huishoudaccu’s van de camper op waarbij ze volledig automatisch de beste bron kiezen. Dat kan het elektriciteitsnet zijn, de dynamo, de zonnepanelen of de eventuele generator. De nieuwe generatie laders biedt bovendien betere prestaties. De maximale laadstroom van de dynamo door de omvormer/booster is gegroeid van 30 naar 45 A, maar liefst de helft meer. De maximale laadstroom als de laadstroom het elektriciteitsnet is aangesloten is ook met de helft gegroeid en bedraagt voortaan 30 A. Ook het maximale vermogen bij opladen vanaf de zonnepanelen is groter. Via de MPPT-regelaar bedraagt het maximale laadvermogen voortaan 350 W.

“We hebben aan veel toepassingen van onze multi charger gedacht”, zegt Vittorio Simioli, mede-oprichter van de Teleco Group. “Ondertussen hoeft de gebruiker zich nergens zorgen over te maken, want de lader kiest automatisch de ideale oplaadbron. Bij een bijna lege accu kan hij ook automatisch een van onze generatoren uit het TIG assortiment starten. Of wanneer het opladen via zonnepanelen plaatsvindt en als er voldoende energie is, kan onze multi charger het drievoudige koelsysteem met AES (automatische energiekeuzeschakelaar) aansturen en automatisch overschakelen van gasbedrijf naar 12 Volt bedrijf. De ingebouwde laadomvormer garandeert altijd volledige oplading, zowel op korte als op lange afstanden. En het optimaliseert het opladen bij Euro 6 dieselmotoren waarbij de dynamo niet meer op constante spanningen werkt, maar pieken en momenten heeft waarop hij weinig spanning levert. Onze DC/DC omvormer stabiliseert de spanning”.

Alles-in-één-systeem

De TBCM Pro 45/30/350 is voorzien van een geïntegreerd systeem om de accu’s ook tijdens lange stallingsperiodes volledig geladen te houden en hebben 8 verschillende oplaadcurves voor loodzuuraccu’s, AGM accu’s, gelaccu’s en LiFePO4 accu’s. Hij is geschikt voor alle laadstations op campings en camperstaanplaatsen.

“Het is een product dat we ook aan camperfabrikanten aanbieden als eerste installatie, maar waarvan we zeker weten dat het ons veel voldoening zal geven op de aftermarket”, gaat Vittorio Simioli verder. “Het is een uiterst complete en zeer veelzijdige acculader. Degenen die een LiFePO4 lithiumaccu kopen moeten een systeem hebben dat het opladen correct kan beheren. Met deze nieuwe generatie multi chargers bieden we een alles-in-één-systeem dat in staat is om elke situatie aan te kunnen met buitengewone prestaties om moderne camperliefhebbers alle energiezelfstandigheid te bieden die zij nodig hebben voor een zorgeloze vakantie”.

CI-BUS compatible

Ook zijn de nieuwe Teleco acculaders compatibel met de Teleco HUB en met CI-BUS, het universele datasysteem dat ook in gebruik is bij de Europese caravanindustrie. De vernieuwde versie wordt aangeboden met verschillende innovatieve functies. Zo is er bijvoorbeeld de Bridge functie, waarbij men op een gecontroleerde manier stroom aan de huishoudaccu kan onttrekken, als de motoraccu onverhoopt leeg is. Ook de functie waarmee men tijdens het rijden de airconditioner kan bedienen is handig. Dat bijvoorbeeld met de Teleco/Telair airco’s. Deze kunnen ook tijdens het rijden functioneren waarbij de energie rechtstreeks van de accu’s betrokken wordt. Verder heeft de vernieuwde serie laders van Teleco ook een volledig vernieuwd uiterlijk met een geïntegreerd OLED display en een aantal bedieningselementen direct op de unit.

Like dit artikel
Tweet dit artikel