Televisies met grote horizontale en verticale kijkhoek

caratec televisie

Extreem grote horizontale en verticale kijkhoek

ZEEWOLDE – Veel camper- en caravanbezitters zijn vaak voor een langere periode van huis. Dan is het eigenlijk geen luxe meer om je lekker ontspannen televisie te kunnen kijken in de camper of caravan. We maken daarbij tegenwoordig bijna uitsluitend gebruik van een energiezuinige flatscreen TV.

Helaas hebben de schermen van deze televisies ook wat nadelen. De kijkhoek is namelijk nogal beperkt zodat je, als je niet recht voor het scherm zit, wordt geconfronteeerd met een veel minder goed beeld, het is dan minder helder en de kleuren kloppen niet meer. Vooral in de beperkte ruimte van een caravan of camper is dat lastig. Nu kan er nog wel wat worden verbeterd aan de horizontale kijkhoek van de normale flatscreens maar dat blijft een beperking. Het Duitse merk Caratec heeft een betere oplossing gevonden, dat toonde op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht namelijk TV’s met een ultra-brede kijkhoek. 

Bij deze TV’s maakt niet of nauwelijks meer uit onder welke hoek je voor de televisie zit, de TV geeft altijd hetzelfde scherpe beeld, de kleuren veranderen nauwelijks en het beeld blijft helder. De TV kan hierdoor veel flexibeler in de beperkte ruimte van uw camper of caravan worden geplaatst. Bij Caratec noemen ze dat de “Ultra-brede kijkhoek TV 356°”. Caratec is de eerste en op dit moment de enige in de markt die 19″, 22″ en 24″ TV’s met deze nieuwe beeldschermtechniek met die extreem grote kijkhoek produceert.

De geïntegreerde Digitenne- (DVB-T) en Canaldigitaal (DVB-S) ontvanger maken een aparte tuner overbodig. De televisietoestellen hebben een ingebouwde DVD speler, de aansluitingen aan onderkant en zijkant van deze HD backlight LED TV’s zorgen ervoor dat deze al op 3 cm vanaf de wand gemonteerd kan worden. Bovendien zijn de TV´s uitgerust met een USB poort om foto´s en filmpjes af te spelen en zelfs TV programma’s op te nemen. Voor meer informatie over deze nieuwe Cararatec TV’s, die hun officiële marktintroductie op de Caravana in Leeuwarden zullen krijgen, kun je kijken op de website van Deynos, de Nederlandse importeur.

Like dit artikel
Tweet dit artikel