TenCate ontwikkelt vlamwerend doek Campshield

Toegang tot Camping by night bestond uit vlamwerend doek Campshield

Camping by night bracht bezoekers in de sfeer van een kampeervakantie

UTRECHT – Koken of open vuur bij tenten kan gevaarlijk zijn. Daarom toonde textieltechnologieconcern TenCate het vlamwerend weefsel TenCate Campshield tijdens Camping by Night, het kampeerpaviljoen van de Vakantiebeurs 2014.

Met een reusachtige afmeting van maar liefst 23 meter breed bij 10 meter hoog kunnen bezoekers van de Vakantiebeurs 2014 de ‘tent’ van TenCate onmogelijk gemist hebben. Het Campshield doek met twee ‘deuren’ erin vormde namelijk de entree van Camping by Night.

Vlamvertragend

TenCate Campshield wordt meer en meer toegepast in verhuurtenten van touroperators. Het doek beschikt over een permanent vlamvertragende werking en is geweven uit maar liefst vier verschillende vezeltypen. Herman Klompenmaker van TenCate Outdoor Fabrics legt uit: “Deze vier vezeltypen zorgen ervoor dat het doek de unieke vlamvertragende eigenschappen heeft. Tegelijkertijd is het doek robuust en vormvast. Het heeft een mooie ruige canvaslook, is zeer sterk en heeft ademend vermogen. Zo zijn kampeerders optimaal beschermd tegen weer en wind, maar ook vuur”, aldus Klompenmaker.

Nieuwsgierig naar de trends tijdens Camping by Night?

Like dit artikel
Tweet dit artikel